facebook
Max Verstappen kan dit jaar nog steeds de jongste wereldkampioen ooit worden

Max Verstappen kan dit jaar nog steeds de jongste wereldkampioen ooit worden

In 2015 debuteerde Verstappen als jongste coureur ooit in de Formule 1. Inmiddels  bij wordt Max door vriend en vijand beschouwd als een toekomstig wereldkampioen. Hoe lang heeft hij eigenlijk nog om de jongste wereldkampioen ooit te worden?

Afgelopen jaar zat het niet mee voor Verstappen. Door een lange reeks tegenslagen verzamelde Max minder punten dan je op basis van zijn kwaliteiten mag verwachten. Gelukkig wist de Nederlander in de tweede helft van 2017 het tij te keren en scoorde hij zelfs nog twee mooie overwinningen.

 

Gelukkig heeft Max nog even de tijd om de jongste wereldkampioen ooit te worden. Het huidige record staat op naam van Sebastian Vettel, die was drieëntwintig jaar en 134 dagen oud toen hij in 2010 voor het eerst wereldkampioen werd. Dit betekent dat (als niemand hem voor is) Max nog de tijd heeft tot en met het seizoen van 2020 om dit record op z’n naam te schrijven.

Om de jongste polesitter ooit te worden heeft Max minder tijd, dat moet uiterlijk dit najaar gebeuren. Vettel was eenentwintig jaar en 72 dagen oud toen hij dit record vestigde. Kortom, terwijl sommige fans misschien wat ongeduldig worden, Max kan nog een hele hoop records verbreken.

Share

3 thoughts on “Max Verstappen kan dit jaar nog steeds de jongste wereldkampioen ooit worden

  1. Waarom zou dit niet gaan lukken? Als Hulkenberg al met zijn Renault al op plaats zes kan rondrijden, dan kun je nagaan wat een RBR kan presteren met een verbeterde RB14. Als de nieuwe MGU-K eindelijk zijn werk gaat doen en eindelijk betrouwbaar is, dan levert dit al 5 kilo minder gewicht en zijn er ook meer pk’s uit te halen. Als ik dan kijk naar verleden jaar wat RBR voor elkaar heeft gekregen ondanks de mindere motor, dan zie ik nog echt wel kansen hoor. Maar dan moet Renault wel even een tandje bij gaan zetten met de nieuwe motor.

  2. Dit jaar zowiezo niet meer. Er werden veel wonderen verwacht van de vernieuwde RB14. Helaas is de praktijk dat de auto slechts een update heeft gehad waardoor hij 0.5 seconden sneller is in plaats van de verwachte 1.5 seconden. De oude motor van vorig jaar is waarschijnlijk vervangen door de nieuwe motor. Die was eerder nog niet klaar.

    Echter de concurentie heeft niet stilgezeten. Mercedes is 7 kilo lichter geworden en heeft ook zeer veel updates gehad en Ferarie heeft ook veel updates dus die blijven Max wel voor. Tijdens de 3e kwalificatie schakelen Mercedes en Ferarie een tandje hoger en dan blijft Max weer 5e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1