facebook
Scoort Max Verstappen dit jaar z’n eerste wereldtitel?

Scoort Max Verstappen dit jaar z’n eerste wereldtitel?

Het nieuwe Formule 1 seizoen staat bijna voor de deur en het belooft door nieuwe regels een spannend seizoen te worden. Wat het voor de Nederlandse fans nog spannender maakt is natuurlijk de vraag hoe Max Verstappen het gaat doen in de strijd om de titel.

Natuurlijk is dat grotendeels koffiedik kijken maar er valt wel het een en ander over te zeggen. Een belangrijke vraag is of motorleverancier Renault de stijgende lijn volhoudt en de krachtbron van Mercedes het hoofd kan bieden. Het goede nieuws is dat er weer wat meer ontwikkeld mag worden dus er zijn in ieder geval meer kansen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor Ferrari en Honda.

De aërodynamische veranderingen in 2017 zijn nog veel groter. De auto’s krijgen bredere banden, worden lager en flink veel sneller. Gemiddeld zou het zelfs om 3 seconden per ronde kunnen gaan. Hier lijkt Red Bull een groot voordeel te hebben. Hoofdontwerper Adrian Newey is weer volledig aan boord. Newey wordt door vriend en vijand als genie gezien. Verstappen-fans mogen hopen dat hij z’n reputatie waar maakt, dan is alles mogelijk.

En welk verschil kan Max nog maken in dit pakket? Dat hij een groot talent is heeft hij inmiddels vaak genoeg bewezen. De snellere bolides zullen fysiek meer eisen van de coureurs. Er wordt zelfs gezegd dat het zwaarder is dan ooit. Hier zou Max geen nadeel van moeten hebben ten opzichte van zijn collega’s. Hij is jong, toegewijd en uiterst professioneel.

Ten opzichte van vorig jaar heeft Verstappen het voordeel dat hij nu het hele seizoen meemaakt bij Red Bull. Door zijn overstap van Toro Rosso terwijl het seizoen al begonnen was had Max in 2016 toch een achterstand toen hij instapte bij Red Bull. En toch won hij meteen z’n eerste race! Het grootste voordeel van Max is waarschijnlijk dat hij zich vreselijk goed kan aanpassen en een snelle leerling is. En gezien alle wijzigingen kan dat wel eens z’n allergrootste kracht blijken.

We zullen nog even geduld moeten hebben. Op 26 maart begint het nieuwe seizoen met de GP van Melbourne. Ik zit er in elk geval klaar voor. Je weet maar nooit of Max meteen de leiding in het kampioenschap nemen!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1