facebook
Is Max Verstappen een diva?

Is Max Verstappen een diva?

Nadat Max Verstappen in de Grand Prix van Baku voor de zoveelste keer dit seizoen uitviel door een technisch probleem weigerde hij de pers te woord te staan. Eerder dit seizoen liet hij weten ‘het hele seizoen is al ruk met alles’. Moet Max misschien een beetje op zijn woorden letten?

Zijn weigering om de pers te woord te staan zou Verstappen volgens de reglementen van de FIA op een boete van €25.000 kunnen komen te staan. Ook Red Bull, Renault en de sponsors zijn allicht niet blij met het gedrag van het jonge talent.

Als liefhebber van de sport  mogen we natuurlijk alleen maar blij zijn met het feit dat de jonge Max zijn frustraties gewoon laat blijken. Elke sporter die gaat voor de top mag teleurgesteld zijn als het tegenzit en des te meer als het ligt aan externe factoren. In dit geval liet de techniek hem opnieuw in de steek terwijl zijn teamgenoot de race won.

Dat neemt niet weg dat ook pech bij topsport hoort net zo goed als het daarmee omgaan er ook bij hoort. Verschillende van zijn collega’s hebben gedurende carrière ook met pech te maken gehad met als meest recent in het ook springend voorbeeld Fernando Alonso. Hij heeft misschien achteraf verkeerde keuzes gemaakt tijdens zijn loopbaan en zelfs bij zijn gewaagde deelname aan de Indy 500 was het het pechduiveltje dat hem waarschijnlijk de overwinning ontnam.

Diezelfde Alonso wordt desondanks door velen beschouwd als de beste coureur van zijn generatie en wist ondanks ongelukkige keuzes tot nu toe twee maal wereldkampioen te worden. Hij was zelfs bij zijn eerste titel de jongste wereldkampioen ooit. Max heeft gelukkig nog even de tijd om die prestatie te overtreffen.

Tot die tijd mag Verstappen gefrustreerd zijn als het tegen zit maar hij heeft gelukkig het karakter dat ook weer achter zich te laten. Zoals blijk uit onderstaand filmpje:

@Woutel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1