facebook
Het is ongezond je ballen te likken

Het is ongezond je ballen te likken

Althans als je een golfer bent. Op veel golfbanen staan bordjes met het dringende advies niet aan je golfballen te likken. Waar is dit advies voor nodig en waarom hebben veel golfers die gewoonte überhaupt?

Veel golfers denken dat een schone bal verder komt en beter rolt. De snelste en makkelijkste manier om je ballen te reinigen is ze vlak voor de afslag even schoon te likken. Een misschien wat onsmakelijke maar wijdverbreide gewoonte.

 

Om dat tegen te gaan zijn er op menig golfbaan waarschuwingsborden te vinden met de tekst: Do not lick your balls. Niet zo zeer omdat het misschien onsmakelijk is, maar omdat er een serieus gezondheidsrisico aan verbonden is. Die prachtige grasmat op een golfbaan ontstaat namelijk niet vanzelf.

In veel gevallen worden pesticiden gebruikt bij het onderhoud van de golfbaan. En die zijn dus niet geschikt voor consumptie. Door voor elke hole aan de bal te likken krijgt de golfer hier een kleine hoeveelheid van binnen. Hierdoor bestaat het risico op een vorm van acute hepatitis. Medici spreken zelfs van een ‘golfbal-lever’.

Dus het is inderdaad onverstandig je ballen te likken. Het klinkt natuurlijk lachwekkend maar het komt meer voor dan je denkt. Als alternatief kun je een handdoekje meenemen of als je wat meer te besteden hebt een caddie. Je kunt natuurlijk ook gewoon gaan voetballen. Voetballers likken nooit aan hun ballen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1