facebook
Misschien moet de gewone Nederlander in 2018 even z’n mond houden

Misschien moet de gewone Nederlander in 2018 even z’n mond houden

 

2017 was het jaar van de gewone Nederlander. Er was bijna geen onderwerp mogelijk of we moesten rekening houden met de gewone Nederlander. Wie is die gewone Nederlander eigenlijk? En krijgt hij niet een beetje teveel aandacht?

Afgaand op de berichtgeving is de gewone Nederlander nogal verwaarloosd. Hij is het slachtoffer van de elite, globalisering en islamisering. Ook vind de gewone Nederlander dat hij te weinig gehoord wordt. De gewone Nederlander zou moeten staan voor de doorsnee van Nederland. Jan Modaal was vroeger zijn naam en de laatste jaren was hij Henk van Ingrid.

De gewone Nederlander heeft ook social media ontdekt. En het beeld dat je daar van hem krijgt is niet al te best. De gewone Nederlander is grofgebekt, luistert niet naar anderen en is slecht geïnformeerd. De gewone Nederlander is racistisch, xenofoob, slecht van vertrouwen, kijkt niet over de grenzen is en is gevoelig voor complottheorieën.

De gewone Nederlander schijnt te weinig aandacht te krijgen. Ondanks de prominente aanwezigheid op social media en rechtse blogs als GeenStijl en De Dagelijkse Standaard zijn er gelukkig ook populistische politici als Wilders en Baudet die opkomen voor de gewone Nederlander. En ook meer traditionele politici als Rutte en Buma heffen de gewone Nederlander tegenwoordig op het schild.

Gek genoeg kom je die gewone Nederlander in het echt zelden tegen. Gelukkig maar trouwens, als overal van dat soort boze, racistische en gefrustreerde figuren rondliepen zou de boel er niet gezelliger op worden. Als je een beetje om je heen kijkt zie je vooral ongewone Nederlanders. Sommige van die ongewone Nederlanders hebben soms ook wel een beetje rare ideeën en een groot aantal is niet over alles even goed geïnformeerd, maar met de meeste van die Nederlanders valt prima te praten.

De meeste van die ongewone Nederlanders zijn bovendien behoorlijk tevreden over hun gewone leventje. En terecht, Nederland is één van de meest veilige en welvarende landen om te wonen dus gelijk hebben ze. Natuurlijk hebben ook die ongewone Nederlanders zorgen over de toekomst, er gaan dingen mis in ons land en het kan altijd beter. Maar het Nederland dat zij kennen ziet er wel heel anders dan dat van de gewone Nederlander die denkt dat we aan de rand van de afgrond staan.

Hoe kan dat verschil zo groot zijn? Omdat de gewone Nederlander niet bestaat. De gewone Nederlander is een verzinsel van populisten en rechtse opiniemakers. Een verzonnen stereotype vol wrok en vooroordelen dat wordt opgeblazen door bangmakers en haatzaaiers. Een verzonnen figuur die meent dat hij te weinig aandacht krijgt maar ondertussen in elk debat de hoofdrol eist. Zelfs als je zou geloven dat gewone Nederlander alle kiezers van PVV en FvD vertegenwoordigt, staat hij nog niet eens voor 20% van de bevolking. Nogal een aandachttrekker dus die gewone Nederlander.

Wat mij betreft laten we de gewone Nederlander die zo hard denkt dat hij Het Volk vertegenwoordigt achter in 2017. Het wordt tijd dat hij z’n mond houdt. Hij doet teveel denken aan geesten uit het verleden en hoort daar dus ook thuis. We kunnen de gewone Nederlander met zijn hekel aan feiten en zijn pessimistische inslag missen als kiespijn. De gewone Nederlander is een partypooper die de sfeer verziekt. Wat mij betreft geven we Nederland in 2018 terug aan de ongewone Nederlander. Dat is niet alleen een stuk constructiever maar ook een stuk gezelliger.

Gelukkig Nieuwjaar!

Woutel

Share

3 thoughts on “Misschien moet de gewone Nederlander in 2018 even z’n mond houden

  1. De gewone Nederlander heeft recht van spreken. Vooral als hij ziet dan zijn of haar land naar de tering gaat door een zooitje ongeregeld uitschot. Die zich niet wilt aanpassen en alles aan zijn laars lapt. Of een oud mensje beroofd en zelfs vermoord. En dan ook nog eens flinke fraude pleegt en de gewone Nederlander maar betalen. Dus wie roept dat de gewone ned in 2018 zijn kop moet houden. Die personen moeten zelf hun achterbaks pleuris kop dicht houden dit is het land van de echte Nederlander en niet van de nagemaakte hufters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1