facebook
Roborace: voorproefje van de zelfrijdende raceauto

Roborace: voorproefje van de zelfrijdende raceauto

Volgend jaar wordt Roborace het voorprogramma van de elektrische raceklasse Formule E. De organisatie heeft nu het eerste tipje van de sluier gelicht met een spectaculair ontwerp.

Roborace wordt de allereerste raceklasse met zelfrijdende elektrische raceauto’s en gaat in 2017 van start. De klasse is bedoeld als het summum van technologische ontwikkeling. De grote vraag is natuurlijk of het wel spannend is zonder coureurs. In elk geval lijken de initiatiefnemers wel te kiezen voor een spannend ontwerp.

Ontwerper Daniël Simon heeft in he verleden voor VAG gewerkt, maar is de laatste jaren actief in de filmwereld. Je kunt zijn werk gezien hebben in films als Tron: Legacy en Captain America.

De bedoeling is dat alle teams in de nieuwe raceklasse dezelfde auto krijgen. De competitie vindt plaats in de ontwikkeling van de software die de bolides bestuurt. De topsnelheid moet ruim boven 300 km/u komen te liggen.

Wat denk jij, mooi of lelijk? En zou je een rondje durven meerijden in zo’n racemonster van de toekomst? Vertel het in de comments!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1