facebook
Wilders had Jonge Socialisten moeten steunen

Wilders had Jonge Socialisten moeten steunen

De omstreden poster van Wilders zoenend met Poetin komt wel op Amsterdamse GVB-stations te hangen. De NS weigerde eerder de poster op te hangen omdat deze aanstootgevend zou zijn. Waarom kwam Geert Wilders niet op voor de vrijheid van meningsuiting van de Jonge Socialisten?

De foto verwijst naar de broederkus van Honecker en Brezjnev en is deel van de campagne van JS om voor het associatieverdrag met Oekraïne te stemmen. Of je de boodschap deelt of aansprekend vindt doet niet ter zake.

De poster is niet discriminerend en zet niet aan tot geweld. Wat er volgens de NS aanstootgevend aan is is dan ook vooral een kwestie van smaak. Het lijkt erop dat de poster vooral niet op stations hangt omdat de NS bang is voor gedoe.

Waarom heeft Geert Wilders zich hier niet over uitgesproken? Hij heeft wel iets gezegd over de poster zelf, maar niets over de censuur van de NS. Zou de blonde vrijheidsstrijder zich niet juist druk moeten maken over de weigering van de NS? Er is in Nederland een politieke poster tijdens een campagne geweigerd op inhoud. Daar mogen we wel wat van vinden.

Wilders heeft zich in het verleden druk gemaakt vanwege Mohammedcartoons. Nu het een poster betreft waar hij zelf op staat en waarvan hij bovendien de boodschap niet deelt blijft hij stil. De PVV had kunnen bewijzen het écht te menen met die vrijheid door bijvoorbeeld Kamervragen te stellen en steun uit te spreken voor de JS. Een gemiste kans voor Wilders. Of zou de ene vrijheid van meningsuiting misschien minder zwaar wegen dan de ander?

@Woutel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1