facebook
De kansen  van Max Verstappen in 2016 (update)

De kansen van Max Verstappen in 2016 (update)

Vriend en vijand zijn het erover eens: Max Verstappen heeft de hooggespannen verwachtingen in zijn debuutjaar meer dan waargemaakt. Max sloot het seizoen af met een knappe twaalfde plaats in het kampioenschap. Als je dan in ogenschouw neemt dat hij in de eerste helft punten heeft gemist door betrouwbaarheidsproblemen en dat de Renaultmotor vermogen te kort had kun je niet anders dan dit een topprestatie noemen. Daarnaast was Max de absolute smaakmaker als het op inhaalacties aankwam. Een genot voor de liefhebbers van de sport om naar te kijken. Lukt het Max en Toro Rosso om in 2016 opnieuw de verwachtingen te overtreffen?

Die vraag kunnen we natuurlijk pas echt beantwoorden in november, maar de vooruitzichten lijken goed. Toro Rosso had afgelopen seizoen een van de betere chassis in het veld, en wist daarmee veel te compenseren voor het gebrek aan topsnelheid. Het relatief kleine team heeft alles indrukwekkend voor elkaar. Dit jaar krijgt de Italiaanse renstal Ferrari motoren en daarmee in één klap veel meer vermogen. De oplettend lezer weet dat het voor Toro Rosso gaat om 2015 motoren. Toch levert dat relatief meer winst op dan teams die wél een doorontwikkelde motor hebben. Door beperkingen in het reglement zijn er namelijk niet heel veel updates mogelijk. Dus het lijkt erop dat Toro Rosso inloopt op de competitie. De vraag is welke bedreigingen er achter in het veld te vinden zijn; Vindt McLaren de weg terug met Honda en hoe gaan Manor-Mercedes en Haas-Ferrari het doen?

En dan Max zelf. Ook daar kunnen we eigenlijk alleen maar mooie dingen van verwachten. Hij heeft nu een seizoen ervaring en kennis gemaakt met de circuits. Hij is een jaartje ouder en dat kan in zijn geval een voordeel zijn. En er is nog één ding dat hij vorig jaar niet heeft kunnen laten zien; zijn fantastische kwaliteiten in de regen. Gek genoeg is het in 2015 alle races droog geweest.

Als je alles op een rijtje zet ziet 2015 er veelbelovend uit. Een top tien-notering in het WK moet zeker haalbaar zijn en met een beetje geluk zit er ook nog wel hier of daar een podiumkans in. Kortom, van mij mag het seizoen beginnen, 20 maart is het zover!

Update 15 maart:

Na een lange winter is het aanstaande zondag zover, de eerste Grand Prix van dit jaar start in Melbourne. Het ziet er nog steeds veelbelovend uit voor Max en Toro Rosso bulkt van het zelfvertrouwen. De tests waren succesvol en er zijn een hoop kilometers afgelegd. Waarschijnlijk kan Toro Rosso het zusterteam Red Bull flink het vuur aan de schenen leggen. De tweede helft van het seizoen zal lastiger blijken omdat duidelijk is geworden dat de motor uit 2015 niet verder doorontwikkeld zal worden gedurende het seizoen. Toch is er ook nog een lichtpuntje voor het team. Omdat zo laat bekend werd met welke motor ze dit jaar gaan rijden hebben ze minder tijd gehad voor de ontwikkeling van het chassis. En terwijl het er nu al goed uit ziet mogen we nog wel wat updates verwachten in de loop van het jaar. Dit weekend begint het Formule 1 circus weer, wij hebben er zin in!

Share

One thought on “De kansen van Max Verstappen in 2016 (update)

  1. Het is koffiedik-kijken. Met een Ferrari-motor uit 2015 achterin, heb je al bij voorbaat (weer) een achterstand. Die motor mag dan sneller zijn dan de Renault, alle tegenstanders zijn ook sneller geworden. En dus mag je de verwachtingen niet al te hoog spannen.
    Spannen(d) wordt het wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1