facebook
Terugblik: Jan Roos snapt er geen reet van

Terugblik: Jan Roos snapt er geen reet van

Gisteravond was Jan Roos te gast bij Sven Kockelmann in Oog in Oog. Hij werd geïnterviewd over het referendum van GeenPeil waar hij het gezicht van is en het associatieverdrag met Oekraïne dat de aanleiding is voor dit referendum.

Je zou verwachten dat wanneer iemand die zich al maanden bezig houdt met dit onderwerp er iets vanaf weet. Roos blijkt het verdrag niet gelezen te hebben en relevante procedures niet te kennen. Je zou ook verwachten dat Roos wist dat Kockelmann zich altijd uitgebreid voorbereid op z’n interviews. Blijkbaar was dit een verrassing.

Het is al vaker opgevallen dat Roos zich zonder roze plofkap onzeker gedraagt en bang is voor de camera. Met onbegrijpende stiltes, drogredeneringen en jij-bakken struikelde Roos door de uitzending.

Lullig dat Jan Roos hiermee de poten onder zijn eigen referendum afzaagt. Een referendum waar hij maandenlang campagne voor gevoerd heeft op kosten van de belastingbetaler. Wat blijkt? De critici van GeenPeil hadden gelijk. De argumentatie voor dit referendum deugt niet en GeenStijl heeft de eigen achterban misleid. Ongefundeerd en nodeloos kwetsend op onze kosten.

Uit het interview blijkt ook nog dat Jan Roos een politieke carrière niet uitsluit. Jawel, nog een politicus met een grote bek maar zonder verstand van zaken. Daar zit het vaderland op te wachten. Maar ja, ‘Wouter Bos heeft een keer een verkiezing gewonnen omdat ie zo’n mooie kont had.’.  Blijkbaar neemt Roos die burger waar hij het allemaal voor doet nogal selectief serieus.

Maakte Sven Kockelmann dan geen enkele uitglijder? Jawel, tijdens de introductie noemde hij Jan Roos de intelligente evenknie van Rutger Castricum. Veel te veel eer.

Kijk hier de uitzending terug

De Correspondent factcheckte onlangs de claims van GeenPeil. De conclusies vind je hier.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1