facebook
Kiezer krijgt middelvinger van Rutte en Wilders

Kiezer krijgt middelvinger van Rutte en Wilders

Misschien wel de afzegging die je wist dat zou komen. Het RTL-debat gaat niet door omdat Rutte en Wilders zich bedreigd voelen door een extra opponent. De argumenten van RTL zijn valide maar ze hadden het anders op moeten lossen: het debat had door moeten gaan zonder de heren.

Terwijl Rutte wanhopig probeert Nederland ervan te overtuigen dat hij niets met Geert wil is deze gezamelijke afzegging een sterk staaltje van ‘verdeel en heers’. Ze kunnen zich kinderachtig baseren op afspraken over het format van het debat, maar iedereen begrijpt dat het door de peilingen onverantwoord zou zijn geweest als RTL de grootste vier had moeten aanwijzen.

De grote verliezer is uiteindelijk niet RTL of Frits Wester, maar de Nederlandse kiezer. Uiteindelijk mist die hiermee een kans om Rutte, en vooral Wilders te wegen tegen hun opponenten. Iets wat de heren dus duidelijk liever niet hebben. Helaas is het voor RTL onmogelijk om de boycot van VVD en PVV goed te beantwoorden. De kiezer kan dat wel: op 15 maart in het stemhokje.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1