facebook
Heeft Poetin Trump in de hand?

Heeft Poetin Trump in de hand?

Tijdens de G20 in Hamburg vond eindelijk de langverwachte eerste handdruk tussen Donald Trump en Vladimir Poetin plaats. Kunnen we uit deze handdruk lezen dat Poetin Trump de baas is?


Zelf geloof ik niet in wat ik maar de ‘upperhand’-theorie noem. Die theorie luidt ongeveer zo: het mannetje dat bij een ontmoeting met een ander mannetje zijn hand als bovenste weet te positioneren is het dominante mannetje. Voor deze theorie is geen enkele wetenschappelijke basis die iets bewijst over de onderhandelingspositie van de gesprekspartners. Het is typisch zoiets dat komt uit de koker van duur betaalde managementgoeroe’s. Fake wetenschap dus, sad.

Het grappige is dat wanneer twee kerels wel in deze theorie geloven dat leidt tot een ingewikkeld ritueel zoals blijkt uit het filmpje hieronder. Trump gelooft er in elk geval in en de Franse president Macron zo te zien ook. 

Wanneer je de eerste officiële handdruk tussen Trump en Poetin bekijkt zou je kunnen zeggen dat Poetin Trump domineert. Trumps hand doet zelfs denken aan een hondje dat op z’n rug gaat liggen en zo laat zien dat de ander de baas is. En dat voedt dan natuurlijk weer alle vragen over de band tussen de campagne van Trump en de verstoringen van de verkiezingen  door het Kremlin.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat tijdens een eerder minder officiële handdruk juist Trump de bovenhand had hoewel dit er ietwat gekunsteld uitzag. Ik weet niet of Poetin ook geloofd in de upperhand-theorie maar hij weet in elk geval dat Trump dat doet. Door de uiteindelijke handdruk tijdens het officiële fotomoment heeft hij daarmee toch een statement gemaakt richting Trump en het publiek. Als je kwaad wilt denken kun je misschien ook zeggen dat Trump uit bewondering voor Poetin zijn handdruk even helemaal vergeten was.

Echte mannen doen niet mee aan dit primitieve gedoe en geven elkaar een keurige verticale, korte stevige handdruk. Mocht je toevallig een eikel tegenkomen die wel gelooft in deze non-theorie heb je in elk geval iets geleerd over z’n intellectuele vermogens en los je dat zo op:


@woutel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1