facebook
Jan Roos: Hitler was links

Jan Roos: Hitler was links

Voormalig journalist en politicus Jan Roos raakte verstrikt in een warrige discussie op Twitter naar aanleiding van de rellen in Hamburg. Uit zijn reacties kun je afleiden dat Hitler niet extreem-rechts maar juist links was.


Omdat de chef van het Kanzleramt spreekt van extreeemlinkse-terreur stelt Jan Roos de vraag wanneer extreemrechts ooit een stad gesloopt heeft. Een de hand liggend voorbeeld zou bijvoorbeeld zijn Rotterdam in 1940. Volgens Roos en zijn twitterkompanen gaat die vlieger niet op want de NSDAP was een socialistische partij.


Die logica zou moeten volgen uit het feit dat NSDAP staat voor Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij. Ik vraag me af of Jan Roos wel eens boodschappen doet en dan ook alles gelooft wat op het etiket staat.

Volgens de logica van Roos kun je stellen dat de DDR een democratie was, hetzelfde geldt voor Noord-Korea oftewel de Democratische Volksrepubliek Korea. Zou Jan Roos misschien ook leven in de veronderstelling dat je lid kunt worden van de Partíj voor de Vrijheid?

 Misschien moet Jan zich eens afvragen of hij niet een beetje goedgelovig is, bij voorkeur onder het genot van een kopje Zonnatura oplosthee.

@woutel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1