facebook
Wilt u een bevroren teen in uw cocktail?

Wilt u een bevroren teen in uw cocktail?

Dat kan in de Sourdough Saloon in het Downtown Hotel in Dawson City, Canada. Meer dan 100.000 bezoekers gingen je voor en mogen zich lid van de ‘Sourtoe Cocktail Club noemen’.

Rumsmokkelaar Otto Liken liep in de jaren ’20 een bevroren teen op toen hij samen met zijn broer Louise achtervolgd werd door de Mounties tijdens een levering van rum aan Alaska. Uit angst voor koudvuur hakte of schoot Louie de teen van zijn broer af, en ze bewaarden deze in alcohol. In sommige versies van het verhaal was het precies andersom.

De traditie is ontstaan in 1973 toen uitbater ‘Captain’ Dick Stevenson de teen vond in een jachthut die hij had gekocht. Naar verluidt kwam de gemummificeerde teen uit de jaren ’20. De teen zou behoord hebben aan een van de rumsmokkelaars. Stevenson en zijn vrienden bedachten het ritueel waarbij de teen gebruikt wordt om een cocktail (doorgaans verder alleen whiskey) te garneren. Om een officieel certificaat te ontvangen is er slechts één regel: “You can drink it fast, you can drink it slow, but the lips must touch the toe.”

Helaas is de originele teen niet meer in gebruik. Toen een mijnwerker in 1980 het Sour Toe record probeerde te verbreken slikte hij hem per ongeluk in bij zijn dertiende glas. De teen werd nooit meer teruggevonden.

Toch bestaat de toeristische trekpleister nog steeds want de Sourdough heeft inmiddels een voorraadje gemummificeerde tenen dankzij donaties (meestal anoniem). De mogelijkheid om lid te worden van de ‘Sourtoe Cocktail Club’ bestaat dus nog steeds. Maar let op, op het inslikken of stelen van een teen staat inmiddels een boete. Proost!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1