facebook
Wet van Godwin bewezen?

Wet van Godwin bewezen?

Je hebt misschien wel eens gehoord van ‘een godwin’ of de Wet van Godwin; Als een online discussie lang genoeg duurt trekt iemand vanzelf een keer de vergelijking met Hitler of de Nazi’s. Het lijkt erop dat deze stelling nu bewezen is na een analyse van discussies op Reddit.

De Wet van Godwin luidt als volgt: As an on-line discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1. De wet stamt al uit 1990 maar het is een mechanisme dat iedereen bekend zal voorkomen. Dat iemand automatisch een discussie verliest door te verwijzen naar de nazi’s is echter een drogreden die Godwin zelf niet heeft bedoeld.

Op de site curiousgnu.com is een analyse ruim 4 miljoen reacties gepubliceerd die de Wet van Godwin lijkt te onderschrijven, hoewel de auteur stelt dat dit niet zijn doel is. Wat hij met zijn analyse van discussies op Reddit heeft aangetoond is in elk geval dat het aantal Hitler-referenties toeneemt naarmate een discussie meer reacties kent. Uiteindelijk is de conclusie dat 78% van de threads met meer dan 1000 reacties een verwijzing naar Hitler of Nazi’s bevat.

godwin

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1