facebook
Max Verstappen wereldkampioen in 2017?

Max Verstappen wereldkampioen in 2017?

Waarom niet? Tot nu toe heeft het jonge supertalent bij elke stap in zijn prille carrière de hooggespannen verwachtingen overtroffen. Er zijn twee vragen die er écht toe doen; Hoe goed is zijn teamgenoot? En hoe goed is de Red Bull volgend jaar?

Max heeft nog ruim de tijd om de jongste wereldkampioen in de Formule 1 te worden. Het huidige record staat op naam van Sebastian Vettel, die was 23 jaar en 134 dagen oud toen hij in 2010 voor het eerst wereldkampioen werd. Maar zou het geen stunt zijn als hij volgend jaar dit record scherp zet met 20 jaar? Of als hij héél snel is zelfs met 19 jaar.

Na zijn overstap naar Red Bull rijdt de jonge Verstappen vanaf komend weekend voor een van de topteams in de koningsklasse van de autosport. Hoewel het al duidelijk lijkt dat Mercedes dit jaar haar dominantie volhoudt hoeft dat volgend jaar zeker niet zo te zijn. Door de grote veranderingen in de Formule 1 in 2017 worden de kaarten volledig op nieuw geschud. En het is zeker niet ondenkbaar dat Red Bull volgend jaar de zaakjes weer het beste op orde heeft. Het is een groot en ervaren team met een flink budget. Topontwerper Adrian Newey is weer meer betrokken bij het team en begint nu al aan de auto voor volgend jaar.

Een belangrijke vraag is wie volgend jaar de motor levert voor Red Bull. Er gaan geruchten over Aston Martin/Mercedes-Benz en ook Honda wordt genoemd. Ook is niet uit te sluiten dat Red Bull toch bij Renault blijft dat de lijn naar boven gevonden heeft.  Door de reglementswijzigingen valt sowieso moeilijk te zeggen wat volgend jaar de beste krachtbron zal zijn.

Ook een interessante vraag is hoe Verstappen zich de komende races verhoudt tot zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo. Mocht Max hem al snel kunnen bijbenen of zelfs sneller zijn dan de Australiër dan bewijst hij opnieuw dat hij tot de buitencategorie behoort. Het is goed mogelijk dat Riccardo volgend jaar niet meer de teamgenoot van Verstappen is. Zijn naam wordt vaak genoemd in verband met Ferrari. Net als die van Max, maar die is nu dus niet meer in de markt. Als Ricciardo opstapt wordt waarschijnlijk Sainz (en minder waarschijnlijk Daniil Kvyat) zijn nieuwe teamgenoot. In het geval van Sainz heeft Verstappen al bewezen sneller te zijn en wordt hij feitelijk eerste rijder.

Ik realiseer me dat er nog een hoop onzekerheden zijn maar de kans dat Max volgend jaar wereldkampioen wordt is méér dan alleen wensdenken. Mocht hij het flikken dan zou dat drie jaar zijn nadat hij voor het eerst in een raceauto stapte en staat zijn naam voor eeuwig in de geschiedenisboekjes.

@Woutel 

 

 

Share

2 thoughts on “Max Verstappen wereldkampioen in 2017?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1