facebook
De vibrator was bedoeld tegen hysterie

De vibrator was bedoeld tegen hysterie

Denk je dat dat de vibrator uitgevonden is ter verhoging van het seksueel genot van de vrouw? Dan zit je ernaast. De vibrator is uitgevonden omdat vrouwen hysterische wezens zijn. Tenminste, dat vond men in de 19e eeuw.


Veel artsen dachten dat 75 procent van de vrouwelijke populatie chronisch hysterisch was, en veel vrouwen waren het daar trouwens mee eens. Het woord hysterie stamt van het Griekse woord voor baarmoeder, hystera. In de 19e eeuw werd met hysterie de onrust bij seksueel onbevredigde vrouwen bedoeld. Men dacht dat vrouwen hun eigen zaad produceerden en dit zonder seksueel contact ophoopten.

Dit probleem behandelden artsen door het vrouwelijk geslacht te masseren in de hoop door een orgasme de spanning weg te nemen. Later werd de vibrator uitgevonden om die hysterie bij vrouwen te bestrijden en artsen werk uit handen te nemen.


De eerste elektrische vibrator kwam in 1880 op de markt, inclusief hulpstukken. Dit was ruim voor de uitvinding van bijvoorbeeld het strijkijzer en de stofzuiger. De apparaten konden vanzelfsprekend alleen bediend worden door een deskundige medicus.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1