facebook
Johan Derksen heeft zichzelf geofferd op het altaar van de doorgeslagen woke-ideologie

Johan Derksen heeft zichzelf geofferd op het altaar van de doorgeslagen woke-ideologie

De kogel is door de kerk. Johan Derksen is opnieuw definitief gestopt met het programma Voetbal Inside of hoe dat programma nu ook mag heten. Hij is het zoveelste slachtoffer van de doorgeslagen woke cancelcultuur.

En dat terwijl hij woensdag nog uitlegde dat zijn verjaarde bekentenis (van een dag eerder) niet echt een bekentenis was. Hij bedoelde niet echt dat hij samen met een doelman uit Veendam een dronken meisje verkracht heeft in de jaren ‘70 van de vorige eeuw.

Ten eerste was aanranden toen heel gewoon, ten tweede was zijn biecht per ongeluk overtuigender dan de afgezwakte versie een dag later.  Nog een dag later hij was er klaar mee omdat de wokies maar bleven doorgaan en het OM er tóch nog even naar wil kijken. Nu kapt hij er weer mee.

En dat terwijl het hele verhaal alleen maar om te lachen was. Kijk maar terug. De hele tafel vond het hilarisch. Johan heeft een beetje overdreven met dat verhaal over die kaars. Bij nader inzien was het geen verkrachting maar een verkrachtingsfantasie. Mag je daar nou ook al niet meer om lachen?

Ik snap Johan wel. Na al die jaren scoren met racisme, homofobie, transfobie en seksisme mag je nu niet eens meer lachen om een verkrachting of verkrachtingsfantasie uit de jaren ‘70. Toen vieze snorren nog hip waren. Johan en zijn fans zijn slachtoffer van doorgeslagen politieke correctheid. Je mag ook nergens meer hardop om gieren van het lachen tegenwoordig. Bah.

Wouter Louwerens

 

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -

Fotocredit: By Eigendom beeld: Hans GroenendijkFotograaf: Jasper Joosten – wikiportret.nl, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32460762

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1