facebook
Moet Obama seizoen 6 van Game of Thrones delen?

Moet Obama seizoen 6 van Game of Thrones delen?

Bij hoge uitzondering hebben de makers van de hitserie Game Of Thrones de afleveringen van seizoen 6 aan president Obama toegestuurd voordat deze uitgezonden zijn. Een Amerikaanse journaliste probeert deze nu via een soort WOB-verzoek openbaar te krijgen.

De Amerikaanse president is een groot fan van de serie en Peter Dinklage in het bijzonder. Daarnaast heeft de man nogal een drukke baan, dus vroeg hij of hij seizoen 6 misschien eerder kon krijgen. De makers voelden zich vereerd door dit verzoek en vertrouwden erop dat de president het plot niet zal lekken en voldeden aan zijn verzoek.

Journaliste Vanessa Golembewski, zelf ook groot fan, zag hierin een kans om zelf ook eerder haar dosis van de populaire fantasy-serie te krijgen. Ze deed een beroep op de Freedom of Information Act, vergelijkbaar met onze Wet Openbaarheid Bestuur. haar verzoek is inmiddels door de Amerikaanse overheid in behandeling genomen.

 

Overigens is ze zich er zelf wel van bewust dat haar verzoek geen hele grote kans van slagen heeft. Is de wet wel van toepassing of gaat het om een privékwestie? En ook de rechten van HBO wegen natuurlijk mee. Daarnaast speelt ook mee dat de FOIA-procedure gemiddeld 121 dagen duurt. Dus de kans is groot dat zelfs als ze haar zin krijgt alle afleveringen zijn uitgezonden. Vanessa hoopt in elk geval dat haar verzoek leidt tot een reactie van president Obama.

Share

One thought on “Moet Obama seizoen 6 van Game of Thrones delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1