facebook
De slechtste films allertijden

De slechtste films allertijden

Hoewel het niet helemaal soepel ging is de Oscar voor de beste film dit jaar uitgereikt aan Moonlight. Eerder al werden de Razzies uitgedeeld, de prijzen voor de slechtste films van afgelopen jaar. Wij gingen op zoek naar de slechtste films ooit.

De Razzie Award voor slechtste film ging naar Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Party, een rechtse mockumentary over Hillary Clinton. Deze film won in totaal vier Razzies, net zoals het veel duurdere Batman V Superman.

Hieronder vind je een overzicht van een aantal van de slechtste films allertijden volgen Rotten Tomatoes. Deze films zijn om allerlei redenen wanstaltig of mislukt. Dat betekent niet per se dat je ze niet mag kijken, het kan soms een heerlijke ‘guilty pleasure’ zijn om slechte films te kijken.

De volgorde van dit overzicht is willekeurig. Al deze films hebben een score van 0% behaald op Rotten Tomatoes. Alle trailers zijn bijgesloten en de meeste van deze films staan volledig op YouTube. Waarschijnlijk omdat niemand zich verantwoordelijk voelt voor de rechten. Denk jij dat er nog films ontbreken? Laat het weten in de comments.

The Incredible Shrinking Woman (1981)

Met een titel die doet denken aan een klassieke B-film was dit het regiedebuut van de later succesvolle Joel Schumacher. De film was gebaseerd op de sci-fi klassieker The Incredible Shrinking man uit 1957.

Sex Lives of the Potato Men (2004)

Nog zo’n inspirerende titel, maar daarmee is al het goede ook wel gezegd over deze Britse komedie. Of zoals BBC recensent Mark Kermode stelt: “absolutely, indescribably horrible, vulgar, stupid, tawdry, depressing, embarrassing, filthy, vile, stinky, repugnant, slimy, unclean, nasty, degenerative and mind-numbing”.

The Ridiculous 6

Deze western-komedie was een van de eerste films die exclusief op Netflix verscheen. Ondanks de vele bekende acteurs waren de kritieken vernietigend. Misschien had Netflix beter kunnen weten: drie studio’s hadden film al laten vallen.

 The Star (1952)

Dit is de oudste film met een score van 0%. Filmlegende Bette Davis speelde in de hoofdrol een Oscar-winnende actrice én kreeg een Oscar-nominatie voor die rol. Volg je het nog? Het hielp niet, de kritieken waren zeer slecht en de film was een commerciële flop.

S. Darko (2009)

Het vervolg op de hitfilm Donnie Darko, maar dan slecht. De schrijver van Donnie Darko heeft herhaaldelijk laten weten niets met de film te maken. Ook de fans wilden er niets van weten.

Hating Breitbart (2012)

Een documentaire over wijlen Andrew Breitbart. Hoewel de film 0% scoort allicht toch nog intersssant gezien de rol die zijn shockblog inmiddels speelt.

The Garbage Pail Kids Movie (1987)

Als je boven de dertig bent herinner je je misschien nog de razend populaire Garbage Pail Kids. Dit waren kaarten die je kon verzamelen met daarop allerlei vreemde en misvormde kids. Dat een film hierover een waardeloos idee is ligt voor de hand. In 2012 is serieus overwogen een remake te maken.

Ballistic: Ecks vs Sever (2002)

Deze Duits-Amerikaanse actiethriller is volgens de bezoekers van Rotten Tomatoes echt de allerslechtste film allertijden. Hoofdrollen door Antonio Banderas en Lucy Liu kunnen daar niets aan doen. Het Game Boy-spel met dezelfde titel werd wél goed ontvangen.

Share

2 thoughts on “De slechtste films allertijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1