facebook
De Darwin Awards: dood door domheid

De Darwin Awards: dood door domheid

Sinds 1994 worden de Darwin Awards uitgereikt, een jaarlijkse prijs voor overledenen die door pure stupiditeit zijn omgekomen en zich zo verwijderd hebben uit de menselijke genenpoel. In dit blog een selectie van de meest opvallende winnaars.

De gedachte achter de Darwin Award is dat mensen die om het leven komen door hun eigen domheid de werking van de evolutieleer aantonen. Aan de titel is geen prijs verbonden. Om genomineerd te worden moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

De genomineerde moet gedood of onvruchtbaar geraakt zijn.

De genomineerde daad moet een geval van een verschrikkelijk slecht inschattingsvermogen zijn.

De dood of verminking moet zelf toegebracht zijn. Iemand anders doden of verwonden is niet geldig.

De genomineerde moet een volwassene zijn zonder psychische handicap of achterstand.

De gebeurtenis moet te verifiëren zijn.

bron: Wikipedia

Onder de foto een willekeurige selectie van een aantal winnaars en genomineerden, ter lering en vermaak.


2007

Een Amerikaans alcoholist met een keelontsteking besluit het er van te nemen met behulp van een klysma. Wat hij niet wist was dat het effect van alcohol veel sterker is wanneer het anaal ingenomen wordt. Anderhalve liter sherry was meer dan genoeg om een eind aan zijn leven te maken. Zijn echtgenote werd beschuldigd van moord maar later vrijgesproken.

2005

Een 33-jarige Engelsman en kritisch consument had een steekvest gekocht om zich te beschermen tegen messteken. Het levenloze lichaam van de man werd gevonden in zijn flat. Er waren geen sporen van een geweld en naar verluidt had de man geen zelfmoordneigingen. De conclusie van de politie was dat de man zijn aankoop aan een consumententest had onderworpen. De man was terecht kritisch, het vest was niet zo effectief als gedacht.

2002

De winnaar van 2002 is een van de zeldzame geëerden die zijn eigen stomheid overleefd heeft. Een man uit Wisconsin speelde regelmatig een erotisch spel met zijn ega waarbij de loop van een jachtgeweer tegen zijn scrotum werd gezet en zij van hem de trekker moest overhalen. Op de dag in kwestie ging het stel gehaast te werk omdat er bezoek verwacht werd. Het geweer was geladen. De man overleefde het spel en verloor zijn klokkenspel maar won wel een zeldzame Darwin Award als levende. Of het hem dat waard was is niet bekend.

2008

Adelir Antonio de Carli was een priester en ervaren parachutist. Om geld in te zamelen voor het goede doel beklom hij voorzien van een thermisch pak, een parachute en gps een stoel vastgebonden aan duizend ballonnen gevuld met helium. Op zes kilometer hoogte realiseerde hij zich dat hij niet wist hoe GPS werkte. Hij belde om hulp maar had geen bereik. Twee maanden later werd zijn lichaam gevonden in de oceaan. De priester kreeg een dubbele titel omdat hij zich door zijn celibaat toch al niet zou voortplanten.

Meer vind je op: http://www.darwinawards.com/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1