facebook
Aluhoedjes helpen niet

Aluhoedjes helpen niet

Het zal voor de weldenkende lezer geen verrassing zijn dat aluminium hoedjes niet helpen tegen kwaadwillende straling. Voor de complotdenkers onder u is er slecht nieuws: uit onderzoek blijkt zelfs dat aluhoedjes ongewenste effecten kunnen versterken.

De benaming ‘aluhoedje’ wordt meestal gebruikt als spottende benaming voor complotdenkers. Deze benaming is ontstaan omdat gelovigen in uiteenlopende samenzweringstheoriën hun hersenen zouden beschermen met een aluminium hoedje. Zo’n hoedje zou je dan bijvoorbeeld beschermen tegen het ‘afluisteren’ van je gedachten of tegen elektromagnetische straling waarmee men onze wil kan besturen.

Het idee duikt voor het eerst op in een science-fictionverhaal uit 1927 en is daarna vaak te zien geweest in films en series. Of er daadwerkelijk veel mensen zijn die geloven in het beschermend effect van een aluminium hoedje valt te betwijfelen.

In 2005 is onderzocht of aluminium hoedjes bescherming bieden tegen elektromagnetische straling. Wat bleek? Bij bepaalde frequenties versterken de hoedjes zelfs de straling. Voor aluhoedjes wordt het nu dus ingewikkeld. Die kunnen zich nu gaan afvragen of het hele idee niet juist bedacht is door de geheime wereldregering om onze gedachten af te luisteren. Of is dat juist wat ze wíllen dat we denken en is het hele onderzoek doorgestoken kaart?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1