facebook
In drie dagen naar Mars

In drie dagen naar Mars

Al een poosje ligt bij NASA de focus op een bemande missie naar Mars. Volgend decennium zou het er eindelijk van moeten komen. Onderzoekers werken aan een techniek waarbij de reistijd zou moeten worden verkort tot drie dagen, met bestaande technieken is dat minstens zes maanden.

Deze revolutionaire reductie van de reistijd zou behaalt moeten worden met een techniek die al voorhanden is. Het plan is dus zeker haalbaar volgens de onderzoekers. Fotonische propulsie werkt door middel van een zeil dat wordt aangedreven door lasers vanaf aarde. Het onderzoeksteam heeft een beurs ontvangen om de haalbaarheid aan te tonen. Meer over de technologie lees je in dit artikel.

 

 

Share

One thought on “In drie dagen naar Mars

  1. Leuk allemaal en ik geloof het best, maar hoe gaan we remmen bij zero luchtweerstand van bijna lichtsnelheid naar 0 (als het spul tenminste een klein beetje heel moet blijven en dat lijkt me wel.) Ik neem niet aan dat er een paar tegen gerichte lasers op Mars staan, en mocht dat na enige conventionele vluchten wel gelukt zijn, dus reken maar over een jaar of 15, waar halen die dan de energie vandaan??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1