facebook
Wordt Geert Wilders echt de nieuwe premier van Nederland?

Wordt Geert Wilders echt de nieuwe premier van Nederland?

Als je de PVV en de aanhangers van Wilders mag geloven wel. De PVV is al tijden de grootste in de peilingen op ruime afstand van alle andere partijen. Strijdlustig laat Wilders weten dat het tijd is om Nederland terug te veroveren.

Terugveroveren op wie zegt Wilders er niet bij, maar hij zal waarschijnlijk doelen op moslims, eurofielen, wegkijkers, en zakkenvullers. Iets wat bij zijn trouwe fans met enthousiasme ontvangen wordt, eindelijk krijgen we Nederland Ons Vaderland terug. 

De meest fanatieke discipelen van Wilders weten het zeker; in 2017 is Geert premier van Nederland. Zoniet dan gaan we voorbij aan de wil van Het Volk en is een revolte onvermijdelijk. De oorlogszuchtige taal van Wilders (en diens held Trump) vallen bij zijn aanhang in goede aarde.

Ik heb slecht nieuws voor de PVV-stemmer: Geert Wilders wordt in 2017 níet de minister-president van Nederland. Zelfs al zouden de peilingen waarin de PVV op 35 zetels staat uitkomen (historisch onwaarschijnlijk) dan nog betekent dat dat ruim driekwart van de kiezers niet op de PVV stemt.  

Met 35 zetels heb je dus nog geen kwart van het aantal zetels in het parlement. Door het versnipperde politieke veld lijkt het erop dat geen enkele partij een echt groot deel van de kiezers vertegenwoordigt. Dat was vroeger wel anders, in 1986 bijvoorbeeld was het CDA de grootste met 54 zetels. De PvdA werd tweede met 52 zetels. Aantallen waar hedendaagse politici alleen maar van kunnen dromen.

Om tot een kabinet te komen zal een ingewikkelde coalitie nodig zijn met minstens drie partijen. En niemand is bereid de PVV daarin een leidende rol te geven, laat staan de sleutel van het Catshuis. Dit heeft Geert grotendeels te danken aan zijn eigen retoriek en omgang met zijn (nep!)collega’s.

Ongetwijfeld weet ook Wilders zelf dat hij nooit en te nimmer enige serieuze bestuurlijke verantwoordelijkheid zal dragen en waarschijnlijk wil hij het niet eens. Het enige belang van Wilders is dat hij zolang mogelijk in het pluche blijft want een buitenparlementaire carrière zit er ook al niet in.

Gelukkig weet Geert Wilders goed hoe hij De Volkswil moet bespelen. Zelfs nadat hij in 2012 wegliep vonden de kiezers hem terug. De loopbaan van Geert Wilders in de Tweede Kamer kan hij zo tot in de lengte der jaren rekken. Met  uiteindelijk als triest resultaat dat hij als langstzittende Kamerlid nog steeds helemaal niets bereikt heeft.  Is dat nu echt de erfenis die je wilt nalaten?

@Woutel

Share

10 thoughts on “Wordt Geert Wilders echt de nieuwe premier van Nederland?

 1. De wens is de vader van de gedacht geloof ik.
  U zegt, 3/4 van de kiezers stemt dan niet op de PVV, klopt.
  Maar dat is nu met de andere partijen toch ook zo? En als dat uw uitgangspunt is waarom Wilders geen premier mag worden, dan moet Rutte nu ook weg. Toch?
  Met andere woorden, slecht stukje non-journalistiek.

  1. Als wij het over veel met elkaar oneens zijn, maar in respect met elkaar kunnen samenwerken, zullen wij elkaar ook steunen en kunnen vertrouwen. Wilders heeft zich echter altijd volstrekt onbetrouwbaar getoond en respect heeft hij nog nooit voor iemand kunnen opbrengen. Vandaar, dat andere partijen zonder hem het werk zullen gaan doen, terwijl Wilders -zoals gebruikelijk- met modder en stenen smijt langs de zijlijn.

 2. Dat hij nog niets bereikt heeft wil niet zeggen dat het aan Wilders ligt! Nee het zijn de wegkijkers de zakkenvullers……. die nog steeds de zelfde politiek voeren als in de jaren zeventig. Volgens mij is er toch wel het e.e.a. veranderd.

  1. Blind en doof voor de akelige waarheid blijft u uw Führer trouw. Uw bron van aanbidding is een zeer narcistisch mens. En juist omdat hij niks bereikt heeft is hij steeds valser en radicaler geworden. Kijk naar Trump, idem dito. Van deze figuren moet een normaal mens niet hebben. Als u een echte Nederlandse bent, haal dan uw gezonde en nuchtere verstand tevoorschijn en weer haat en oproepen tot geweld af voor een betere wereld.

 3. Wellicht doet u er goed aan om feiten te vermelden en niet tekst te delen om uw eigen belangen en meningen op te dringen.

  U verhaal bezit meer fabels in plaats van reëel feiten.

  Succes

  1. Whahaha. Dat doet de PVV natuurlijk nooooit, nepnieuws verspreiden, ongevraagde meningen en eigenbelang opdringen. Eigen volk eerst, toch? PVV-mening eerst, toch? Kritiek op de PVV is demoniseren, toch? En het is wel degelijk des PVV’s om andersdenkenden met geweld buiten de grens te schoppen, toch? Er is toch werkelijk niets liefs en aardigs aan racisme? Nee, gillen van het lachen als mensen in de Middellandse Zee verdrinken. Minder, minder, minder, toch? Dat zijn de feiten zoals ze zijn, heer Geert-Jan. Volgens de driekwart Nederlanders die NIET op Wilders stemmen in elk geval wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1