facebook
Wilders minacht het volk

Wilders minacht het volk

Door vrijwel alle debatten en interviews af te zeggen laat Geert Wilders blijken weinig respect te hebben voor de Nederlandse kiezer. Hij durft inhoudelijke kritiek niet aan en weigert verantwoording af te leggen.

Het was geen verrassing dat Wilders nu ook zijn afspraak met Nieuwsuur afgezegd heeft. Het zal niemand ontgaan zijn dat dit past in een patroon om de kritische pers te ontwijken.

Geert Wilders roept graag dat hij de stem van het Nederlandse Volk vertegenwoordigt. Ten eerste is dat onjuist: zelfs volgens de meest optimistische peilingen vertegenwoordigt hij nog geen kwart van de kiezers. Ten tweede laat hij door steeds weg te lopen juist zien het Nederlandse volk te minachten.

Een lijsttrekker die niet bereid is zich te verantwoorden of met anderen in debat te gaan is als politicus geen knip voor zijn neus waard. Er zijn nogal wat vragen die Wilders graag ontwijkt: Waarom blijkt uit z’n stemgedrag dat hij zoveel beloftes verbreekt? Hoe zit het met dat onuitvoerbare A-viertje dat hij een verkiezingsprogramma noemt? En waarom heeft de PVV in elf jaar niets bereikt?

Geert Wilders durft geen verantwoording af te leggen voor al zijn gebroken beloftes tot nu toe. Zijn campagne bestaat uit suggestieve en polariserende tweets. Op Trumpiaanse wijze probeert Wilders de vrije pers in de hoek te zetten. Terwijl hij eigenlijk blij mag zijn dat die pers hem überhaupt nog zoveel onterechte aandacht geeft.

De peilingen wijzen uit dat steeds meer kiezers wel klaar zijn met de peuterpolitiek van Wilders en de PVV. Op social media zie je nog een harde kern die nog steeds niet doorheeft dat Wilders een wegloper is. Maar met dat legertje trollen en jaknikkers zonder kritisch vermogen win je de strijd niet. Als Wilders het tij nog wil keren moet hij toch echt wat anders verzinnen.

@Woutel

Share

One thought on “Wilders minacht het volk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1