facebook

VVD pleit voor Apartheid

In een nieuwe poging om extreemrechtse partijen vliegen af te vangen pleit de VVD nu voor de invoering van Apartheid. Fractievoorzitter in de Tweede Kamer Klaas Dijkhoff stelt voor dat straffen in probleemwijken verdubbeld worden.

Volgens het AD moet criminaliteit in probleemwijken dubbel zo hard worden bestraft. Ook moeten ouders in die wijken worden verplicht hun kinderen naar de opvang te sturen, zodat zij de Nederlandse taal en cultuur leren.

Het kabinet moet daartoe wijken selecteren waar meer dan 50% van de bewoners van niet-Westerse afkomst is. Het gaat dus niet om wijken waar bijvoorbeeld meer dan 50% op de frauduleuze partij VVD stemt. Dijkhoff pleit letterlijk voor aanpassing van de strafmaat op basis van etniciteit. De term daarvoor is Apartheid.

Het lijkt mij voor de hand liggen dat dit idee in strijd is met de grondwet en allerlei internationale verdragen. Voor de zoveelste keer toont de VVD aan er geen moeite mee te hebben extreemrechtse ideeën op te warmen. Dat daarbij fraude en cliëntelisme onder het tapijt geveegd worden ten gunste van segregatie wijst op ernstige normvervaging.

In rap tempo vormt de VVD zich om van een liberale partij tot een populistische partij. Opnieuw rijst de vraag hoelang de coalitiepartners hier nog mee uit de voeten kunnen.

Wouter Louwerens

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1