facebook
Rechts grachtengordeldier stopt met opinie maken om Amsterdam te redden van dobbernegers en de onwelriekende gleuvenbrigade

Rechts grachtengordeldier stopt met opinie maken om Amsterdam te redden van dobbernegers en de onwelriekende gleuvenbrigade

Amsterdam is passé en wordt voorlopig niet meer leuk. Zo kondigde Annabel Nanninga ooit haar verhuizing uit de hoofdstad aan op Twitter. Inmiddels blijkt ze van gedachten veranderd en is benoemd tot lijsttrekker van het Forum voor Democratie voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.

Annabel Nanninga is vooral bekend als opiniemaker voor outlets als GeenStijl, TPO en Powned. Haar stijl laat zich het best omschrijven als hysterisch en grofgebekt. Zo muntte ze uitdrukkingen als ‘dobberneger’ voor bootvluchtelingen en refereert ze aan feministen als de ‘onwelriekende gleuvenbrigade’. Hiermee heb je een aardig beeld van hoe Nanninga in het debat staat.

Nanninga is door Thierry Baudet gevraagd de lijst aan te voeren voor het Forum voor Democratie in Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen. Opmerkelijk genoeg kunnen de leden van deze democratische vernieuwingsbeweging niet kiezen wie hen vertegenwoordigt op de kieslijst.

Voor veel kiezers lijkt Forum voor Democratie een fatsoenlijk en intellectualistisch alternatief voor de PVV. Ik heb al eerder gesteld dat Thierry Baudet een januskop heeft en dat er kritische vragen te stellen zijn bij het fatsoenlijke voorkomen van zijn partij.

Door te kiezen voor Nanninga als lijsttrekker heeft FvD die sluier van fatsoen van zich afgeworpen. Het wordt vaak als flauw beschouwd iets te roepen over de toon van het debat; maar juist Nanninga heeft haar bekendheid niet te danken aan verrassende opinies maar vooral aan haar spitsvondige scheldpartijen. Dat is in de alt-rechtse grachtengordel vol roeptoeters geen geringe prestatie maar het maakt je ook niet tot de ideale politicus.

‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’. Met die woorden nam burgemeester Van der Laan afscheid van Amsterdam. Als het massale eerbetoon na diens overlijden meer dan oppervlakkig was moeten de Amsterdammers zich in het stemhokje afvragen of een stem voor een politicus die haar naam gevestigd heeft door te schelden op anderen daar iets aan bijdraagt.

@Woutel

 

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1