facebook
Laten we extreem-rechts voortaan weer extreem-rechts noemen

Laten we extreem-rechts voortaan weer extreem-rechts noemen

Waarom wordt je tegenwoordig tot links gutmensch benoemd als je extreem-rechts gewoon noemt wat het is? De PVV is een extreem-rechtse partij. Ook het Forum voor Democratie flirt met gevaarlijke ideeën. Als je kijkt naar de honderden uitspraken  en (re)tweets van PVV-ers, FvD-fans en andere alt-rechts sympathisanten worden minderheden stelselmatig in de hoek gezet.

Vroeger had je een naam voor partijen die minderheden wegzetten op basis van etniciteit: extreem-rechts. Gek genoeg durft nu niemand nog een een politieke partij extreem-rechts te noemen. Is het misschien de angst voor de ‘vloek van Fortuyn‘? Ondertussen hebben we twee partijen die minderheden stelselmatig wegzetten op grond van hun afkomst in ons parlement.

Om de een of andere reden ben je verdacht als je dit durft te benoemen. Extremistisch tuig noemen we bezorgde burgers, kwetsen lijkt de norm als het gaat om vrijheid van meningsuiting . Sinds Fortuyn zijn we steeds banger geworden om ons uit te spreken tegen rechtspopulisme. Je moet vooral niet Politiek Correct willen zijn. Het gedrag van piemelroepers en vuurwerkgooiers wordt met de mantel der liefde bedekt.  Pegida wordt door velen als een redelijke stroming beschouwd. Want we mogen vooral niet wegkijken en moeten begrip hebben voor de zorgen van het volk. Uit angst voor een Godwin houden we onze mond maar. Alle problemen zijn de schuld van de linkse politiek. Daarmee wordt alles ter linkerzijde van de VVD bedoeld.

Volgens PVV-aanhangers (en de gemiddelde FvD-fan) heeft de Linkse Kerk Nederland kapot gemaakt. We hebben al ruim veertig jaar geen links kabinet gehad in Nederland. We leven in een van de meest welvarende landen ter wereld en Nederland wordt alleen maar veiliger. Het feit dat we tot voor kort een stapje terug moesten doen komt vooral door het bankwezen en doorgeschoten marktwerking. 

En toch is er genoeg om ons zorgen over te maken. We moeten zeker niet wegkijken van het grote gevaar van jihadisten en de gevolgen van de crisis in het Midden-Oosten, maar dat doet ook niemand. We kunnen het publieke debat niet langer laten gijzelen door extreem-rechts. Extremisme is nooit een antwoord op extremisme. En dus wordt het hoogste tijd het beestje bij de naam te noemen. En dat is een taak voor ons allemaal, en in het bijzonder voor de media en alle politici aan de linkerzijde van de PVVen FvD. En dat zijn gelukkig nog steeds de meesten. Laten we ophouden te doen alsof extreem-rechts gedachtengoed normaal is.

@Woutel

Share

5 thoughts on “Laten we extreem-rechts voortaan weer extreem-rechts noemen

  1. Helemaal mee eens! Het geven van de schuld aan één bepaalde groep, is altijd een gevaarlijke ontwikkeling! Of dit nu Joden, zigeuners, Armeniërs, Koerden, of zoals momenteel bij ons, de Moslims zijn! Daar kan alleen maar ellende van komen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1