facebook
Lang leve Mona Keijzer!

Lang leve Mona Keijzer!

Ik wou dat ik twee Mona Keijzers was, dan kon ik mezelf elke dag achteraf feliciteren met m’n eigen gelijk. Dankzij Mona Keijzer en haar ‘Onverdeeld Open’ kan iedereen zijn bijdrage claimen aan alles wat sowieso gaat gebeuren. Mona Keijzer is de godmother van het naoorlogs verzet tegen de zon die nog niet opgekomen was.

Waar was jij toen Mona Keijzer bedacht dat alles onverdeeld open moest? Was jij er zo eentje die al wist dat Mona Keijzer haar zin zou krijgen voordat Mona Keijzer dat zelf wist? Heb jij rationeel gekeken naar de ontwikkeling van de pandemie die ten einde liep of stapte je in je vrachtwagen naar Den Haag om te protesteren tegen maatregelen die worden afgeschaft? Terwijl in heel Europa de maatregelen werden afgeschaft had je ook de petitie van Mona Keijzer kunnen tekenen.

Wie niet in Mona Keijzer gelooft, gelooft niet in de kracht van opportunisme en doet zichzelf tekort. Het mooie van Mona Keijzer en haar gelijk was dat iedereen mee mocht doen. Van Mona Keijzer hoefde je niet eens bang te zijn voor 5G, het World Economic Forum, Bill Gates en joden om tegen een virus te zijn. Dankzij Mona Keijzer kon iedereen tegen een virus zijn. Mona Keijzer is de uitvinder van het visionair opportunisme.

We kunnen nog een hoop hebben aan Mona Keijzer. Mona Keijzer is de reddende engel (sorry Willem) van alle bange mensen. We kunnen Mona Keijzer inzetten voor alle grote problemen in deze wereld. Als er weer een groot probleem is vragen we Mona Keijzer om boos te worden zodra er een goede oplossing is. En daarna heffen we samen met Mona Keijzer Mona Keijzer op het schild om Mona Keijzer toe te juichen. Zo kan iedereen een beetje Mona Keijzer zijn.

Dankzij Mona Keijzer is achteraf een koe in z’n reet kijken iets geworden waar je trots op mag zijn. Ik hoop dat we straks genoeg koeien hebben om in de kont te kijken voor alle kinderen die naar Mona Keijzer vernoemd worden. Als ik ooit een koe koop noem ik haar Mona Keijzer. Als het aan Mona Keijzer had gelegen hadden we niet eens een pandemie gehad.

Ik koester mijn inner Mona Keijzer. Ik las dat Mona Keijzer lijstduwer is in Volendam. Ik ga naar Volendam verhuizen. Want als je op Mona Keijzer mag stemmen weet je tenminste zeker dat de zon weer opkomt en dat er een volgend seizoen komt. Als je op Mona Keijzer stemt hoef je nooit meer bang te zijn dat het niet meer gaat regenen en kun je deel zijn van de overwinning. Lang leve Mona Keijzer! Hoezee!

Wouter Louwerens

 

Waardeer dit artikel en Mona Keijzer!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -

Fotocredit: By Femke Teussink, Provincie Overijssel – Cropped from Flickr stream Provincie Overijssel, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=66915220

Share

One thought on “Lang leve Mona Keijzer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1