facebook
Jan Roos snapt er geen reet van. Deel 2

Jan Roos snapt er geen reet van. Deel 2

Het optreden van Jan Roos in Pauw en Jinek was een absolute deceptie. Het kan niet anders dan dat het partijkader van VNL na deze ‘Jan Roast’ in Pauw en Jinek met de handen in het haar zit. Hoe kan het dat Roos als ervaren ‘journalist’ zo onvoorbereid de media opzoekt?

Het was niet voor het eerst (zie deel 1) dat Roos door het ijs zakt in een interview. In de aanloop naar het Oekraïne referendum liep Jan Roos ook al een blauwtje in gesprek met Sven Kockckelman in diens programma ‘Oog in Oog’.

Het optreden van Roos roept de vraag op of hij z’n taak wel serieus neemt. Meent de lijsttrekker van Voor Nederland (VNL) serieus dat hij een debat aan kan gaan met voorspelbare oneliners? Op de vraag wat hij nu wél wil blijft Jan Roos met de mond vol tanden staan.

Jan Roos weet weinig meer te brengen dan voorspelbare dooddoeners over ‘de elite’, de multiculturele samenleving en ‘wegkijken’. Dat blijkt onvoldoende munitie tegen Alexander Pechtold die wél een inhoudelijk verhaal heeft. Ook op verdere vragen van Eva Jinek heeft Roos geen antwoord.

Op de kritiek over zijn verleden als verslaggever van Powned komt hij niet verder dan de stelling dat dat een satirische rol was. Zijn twitterverleden bewijst dat hij die rol dan wel erg serieus nam. Racistische en seksistische  uitspraken moeten we maar even vergeten.

De rest van het optreden van Roos behelst weinig meer dan een zelfbewuste blik waaruit blijkt dat hij het verknald heeft. De volledige roast van Roos zie je hier:

http://www.npo.nl/KN_1689021

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1