facebook

Ik weet ook niet of Afghanistan onze schuld is, maar in Afghanistan wonen mensen

De Taliban is terug in Afghanistan. Dat konden we weten geloof ik, of niet. We hebben ons best gedaan? Misschien hadden we wel helemaal niet in Afghanistan moeten zijn.

Zou het beter zijn geweest of worden als we nooit in Afghanistan waren geweest? Ik weet het niet. Volgens mij kun je dat helemaal niet weten. Het is in elk geval niet goed in Afghanistan. De Taliban zullen daar anders over denken en hun aanhangers ook, maar ik weet landen die objectief beter zijn dan Afghanistan.

Afghanistan en het buitenland is niet zo’n goede combinatie lees ik overal. De Britten maakten het niet beter, de Russen niet en de Amerikanen en wij ook al niet.

In Afghanistan wonen mensen en vrouwen. Vrouwen zijn ook mensen.

Het is de schuld van de islam, Biden en Trump, de Russen en het hele Westen en de schuld van de Taliban en andere Afghanen. Zometeen gaan de Chinezen een poging wagen. Het is sowieso de schuld van Saoedi-Arabië.

Mensen die van vliegtuigen vallen, want dat is wat ze zelf willen. Het komt nooit goed daar. Ze willen het zelf. Ook mensen die vrouwen zijn zeggen dat.

Het maakt mij even niet uit nu wiens schuld het is en hoe het is gekomen. Afghanen zijn mensen en vrouwen. Ik hoop dat wij wat kunnen doen om ze te helpen, voor de mensen.

Wouter Louwerens

Waardeer dit artikel:

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1