facebook
Het verkiezingsprogramma van de PVV is een vod

Het verkiezingsprogramma van de PVV is een vod

De Partij voor de Vrijheid heeft haar verkiezingsprogramma gepresenteerd in de vorm van een kladje op Facebook. Uit het programma blijkt dat Geert Wilders en de zijnen geen enkele ambitie hebben daadwerkelijk te regeren. 

Het programma staat bomvol zaken die simpelweg niet kunnen. De actiepunten onder ‘de-islamiseren’ zijn in strijd met de grondwet, mensenrechten en internationale verdragen. Door alle moskeeën te sluiten, de Koran te verbieden en moslims preventief op te sluiten zou Nederland een apartheidsstaat (idee van Bosma?) worden die zich afsluit van de internationale gemeenschap. 

Ook het verlaten van de EU is een voorspelbaar stokpaardje van de PVV. Tenzij de ‘partij’ een absolute meerderheid zou krijgen (God verhoede het!) absoluut onhaalbaar. 

Verder is het de gebruikelijke populistische prietpraat, veel van de sociale punten zijn opnieuw gekopiëerd van de SP. Het eigen risico moet afgeschaft, meer handen aan het bed, de AOW leeftijd moet naar vijfenzestig jaar. Hoe Wilders dit wil bereiken wordt niet toegelicht. Vanzelfsprekend moet de belasting flink omlaag en moet er fors extra geld naar defensie en politie.

Hoe de PVV dit allemaal wil financieren is volstrekt onduidelijk. Er is wel een zogenaamde financiële paragraaf toegevoegd op hetzelfde A4tje maar die lijkt geschreven op een bierviltje. Vooral de inkomsten zijn onduidelijk, de PVV zegt tien miljard te verdienen met afschaffen van linkse hobby’s; ‘Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz.’

Daarnaast verwacht de PVV 7.2 miljard te verdienen met de de-islamisering van Nederland. Hoe en waarom dit geld oplevert is totaal onduidelijk. Dat niemand dan meer zaken met ons wil doen omdat we door het instellen van apartheid een paria-staat zouden zijn wordt vergeten.

Heel toepasselijk heeft de PVV als neppartij gekozen voor een nepprogramma. De PVV heeft in tien jaar niets bereikt en toont ook nu geen serieuze ambities iets bij te dragen aan de samenleving met dit tot dommige, populistische en onrealistische kladje. De PVV dient maar één doel en dat is Geert Wilders en zijn bende op het pluche houden. Om de schijn van geloofwaardigheid nog een beetje op te houden hadden ze op z’n minst een beetje hun best kunnen doen.

@Woutel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1