facebook
DENK valt volledig door de mand

DENK valt volledig door de mand

Het is oorverdovend stil uit de hoek van de nieuwe politieke partij DENK. De partij heeft nog steeds niet gereageerd op de laatste zorgwekkende ontwikkelingen in Turkije en verliest daarmee het laatste beetje geloofwaardigheid.

Sinds de mislukte staatsgreep in Turkije heeft DENK alleen van zich laten horen toen deze net afgewend was. Özturk sprak op een manifestatie in Rotterdam. In de media liet DENK weten blij te zijn dat de coup mislukt wat en de democratie zegevierde. Een reactie die je toen meer hoorde, onder andere van onze eigen premier.

Inmiddels weten we allemaal hoe Erdogan gebruikt maakt van de mislukte coup om meer macht naar zich toe te trekken. De democratie in Turkije wordt uitgehold en de rechtsstaat ondermijnd. DENK vindt hier niets van, de kopstukken van de partij zijn onzichtbaar en op hun site en social media zijn geen reacties te vinden.

Erdogan kan vooralsnog niet aantonen dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zit maar eist op hoge poten diens uitlevering door de VS. De mening van DENK is onbekend. 

Erdogan voert grootschalige zuiveringen door in het leger, onderwijs, rechterlijke macht, politie en legt de pers het zwijgen op. Nog steeds geen reactie van DENK.

Ook in eigen land worden aanhangers van Gülen fysiek bedreigd en in Deventer wordt brand gesticht in het gebouw van de stichting Gouden Generatie. DENK zwijgt. 

DENK zegt op te komen voor een verdraagzame samenleving en tegen een dubbele maat. Vooralsnog spreken ze zich niet uit voor verdraagzaamheid in de Turkse gemeenschap in Nederland. Waar men in andere situaties snel met de vinger wijst horen we DENK niet over de ontwikkelingen in Turkije en hanteren ze openlijk een dubbele maat.

“Wij zijn geen lange arm van Ankara. Laat iedereen die dat zegt dat maar bewijzen.” sprak Özturk in mei. Wat mij betreft heeft DENK dat nu zelf bewezen. Door te zwijgen terwijl Erdogan de Turkse democratie en rechtsstaat omlegt, hebben ze bewezen geen knip voor de neus waard te zijn.

@Woutel

Share

One thought on “DENK valt volledig door de mand

  1. Partij denk zit in een moeilijk pakket, zij kunnen de uitspraken van erdogan niet meer
    goed praten.hoe verder wordt voor hun moeilijk, geven zij hun mening over Erdogan
    met een negatief resultaat, lopen zij en hun familie risico met ver gaande gevolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1