facebook
Millennials neuken minder

Millennials neuken minder

Millennials wordt nogal eens verweten dat ze een oppervlakkige generatie zijn. Ze zouden ijdel zijn, niet geïnteresseerd in wat er in de wereld gebeurt en hele dagen doorbrengen op social media. Uit onderzoek blijkt nu dat we de generaties geboren na 1980 in elk geval niet kunnen verwijten dat ze oversext zijn.

Uit een recent Amerikaans onderzoek(€) blijkt dat dat millennials minder aan sex doen dan generaties voor hen. Jongeren geboren in de jaren ’80 en ’90 hebben minder sex en beginnen er op latere leeftijd aan. Bij jonge vrouwen is de regelmaat waarmee ze gemeenschap hebben nog meer afgenomen dan bij mannen. Het is overigens niet zo dat álle millennials minder sex hebben, het aantal jongeren dat niet aan sex doet is met name toegenomen.

Over de oorzaak geeft het onderzoek geen uitsluitsel, gesuggereerd wordt dat het een bewuste keus is. Je zou misschien verwachten dat het door social media en apps als Tinder juist makkelijker is voor jongeren om een sexpartner te vinden. Anderzijds zijn ze misschien veel te drukken met selfies posten op Instagram en het trimmen van hun baard.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1