facebook
Crowdsourcing op altrechts Opiniez is echt supergrappig. Maar kritiek op Baudet mag niet.

Crowdsourcing op altrechts Opiniez is echt supergrappig. Maar kritiek op Baudet mag niet.

Waarschijnlijk heb je nog nooit van Opiniez gehoord. Het is een altrechts opinieblog in de marge dat vooral functioneert als schoolkrant van Forum voor Democratie. Thierry retweet ze dus graag. Met wat extra hulp probeerden ze het alleszins redelijke manifest van wetenschappers die zich zorgen maken over hoe Baudet universiteiten verdacht maakt verdacht te maken.

Om even een beeld te schetsen; Opiniez vindt eigenlijk alles wat Baudet vindt en grossiert recentelijk in koppen als ‘Kabinet Rutte houdt de burgers arm’, ‘Het grote ongelijk van de klimaatdrammers’ en ‘Mannelijkheid is giftig volgens Feminisme 2.0’. Zo heb je een beetje een indruk. Voor meer kun je jezelf altijd zelf even vergapen aan de waanbeelden op Opiniez.com. Feitelijk is het niet veel meer dan GeenStijl met een sausje van nepintellectualisme.

Daar dus hebben ze bedacht dat ze nogal boos zijn over dat manifest dat een behoorlijk aantal wetenschappers heeft ondertekend om hun zorgen over de aanvallen van Baudet op de wetenschap uit te spreken. Na een oproep op Twitter zijn ze daar met 35(!) man sterk mee aan de slag gegaan. En het resultaat is onthutsend.

Niet dat ze een poging hebben gedaan om iets inhoudelijks te zeggen, nee ze vinden dat gedoe over ‘boreaal’ een beetje overdreven. Maar wat ze wel voor elkaar gekregen hebben is dat ze met 35 man sterk in beeld gebracht hebben waar de ondertekenaars werken. En wat hun geslacht is.

Ze hebben er ook echt werk van gemaakt. Met de hulp van de 35 hebben ze zelfs grafiekjes gemaakt om het nog inzichtelijker te maken, binnen een week!. In plaats van inhoudelijk iets te vinden over het manifest hebben ze iets gedaan wat elke boerenlul op een eenzame zondagochtend ook kan. Opschrijven waar de ondertekenaars werken en wat hun geslacht is. En dan een leuk grafiekje maken.

Het is natuurlijk supergrappig. Het toont ook de totale overbodigheid van Opiniez en de makers van dit wat-het-ook-is aan. Maar het is ook een beetje eng. De ondertekenaars van het manifest verdachtmaken om het verdachtmaken. Grote woorden maar geen inhoud. Benieuwd of Thierry het nog gaat retweeten.

@Woutel

P.S. Ik schreef dit binnen 35 minuten, in m’n eentje.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1