facebook
Leven we in een buitenaardse dierentuin voor mensen?

Leven we in een buitenaardse dierentuin voor mensen?

Volgens de beroemde Amerikaanse astrofysicus Neil DeGrasse Tyson is het mogelijk dat onze planeet door intelligente buitenaardse levensvormen wordt gezien als een menselijke dierentuin. Bijvoorbeeld de Brexit en de opkomst van Donald Trump bewijzen dat we dienen als vermaak.

Eerder heeft Stephen Hawking wel eens gewaarschuwd dat er een reëel risico bestaat dat aarde vernietigd kan worden door hogere levensvormen. Volgens DeGrasse Tyson is dit onwaarschijnlijk. We zouden voor een hogere intelligentie de moeite eenvoudigweg niet waard zijn.

Neill DeGrasse Tyson /foto: Wikipedia
Dat we tot amusement of wetenschappelijk experiment dienen is waarschijnlijker in de ogen van de Amerikaanse wetenschapper. In zijn ogen hoeft dat niet eens slecht nieuws te zijn zolang onze verzorgers genoeg oog hebben voor ons welbevinden.

Speculatie over de realiteit waarin we leven zijn in de mode. Kort geleden vertelde uitvinder-ondernemer Elon Musk dat we waarschijnlijk in een zeer ontwikkeld computerspel leven.

Share

4 thoughts on “Leven we in een buitenaardse dierentuin voor mensen?

  1. Vergis je niet in deze bekende wetenschapper (n.a.v. reactie, Peter Groen).
    Neil DeGrasse Tyson is een astrofysicus! Over één kam scheren met Juncker is eerder een belediging voor de wetenschapper.

    Wat Elon Musk beweerd zie laatste regel artikel, zou evengoed kunnen. Geef daarom beiden, de voordeel van de twijfel.

  2. Read the Bible and you will know that we are not alone and that we are an experiment and that we are in good hands. There will be created a knew universum with a knew Earth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1