facebook
De mooiste sneeuwpop allertijden

De mooiste sneeuwpop allertijden

Kunst is vergankelijk. In de loop der eeuwen zijn dan ook vele meesterwerken verloren geraakt voor het nageslacht. Zo ook werken van de grote meester van de renaissance Michelangelo. In één specifiek geval was dat geheel naar verwachting.

De Italiaanse meester Michelangelo wordt beschouwd als een van de grootste kunstenaars allertijden. Beroemde werken van zijn hand zijn de David in Florence en het plafond van de Sixtijnse Kapel. Van één werk van Michelangelo weet niemand meer hoe het er precies uit zag: de mooiste sneeuwpop allertijden.

Rond zijn twintigste, dus ruim voor zijn hoogtijdagen, werd Florence overvallen door een strenge winter met ongebruikelijk veel sneeuw. Piero de’ Medici, patroon van Michelangelo, vroeg de kunstenaar een sneeuwpop te maken, een opdracht waar de jonge Michelangelo graag gehoor aan gaf.


Volgens de overlevering was het de mooiste sneeuwpop die de wereld ooit gezien heeft. De pop zou zelfs gezien worden als een voorstudie van de David. Hoe lang de pop uiteindelijk is blijven staan is niet bekend. Maar het staat vast dat we van veel van zijn werken gelukkig een stuk langer kunnen genieten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1