facebook
Nigel Farage is de Europese Che Guevara

Nigel Farage is de Europese Che Guevara

Nigel Farage liet kortgeleden weten op te stappen als partijleider van UKIP. Voorlopig houdt hij wel zitting in het Europarlement. Hoewel Farage zei z’n leven terug te willen, blijken zijn ambities toch groter. Hij wil andere landen helpen onafhankelijk te worden. Als ware hij een Europese Che Guevara.

De Argentijnse vrijheidsstrijder Ernesto Che Guevara was lid van de revolutionaire beweging op Cuba maar verliet het eiland al snel om de revolutie te verspreiden in landen als Congo en Bolivia. Er zijn dus overeenkomsten met de revolutie van Farage immers die begon ook op een eiland. En nu Farage heeft aangekondigd ook andere landen te helpen met hun onafhankelijkheidsstrijd kun je niet meer om de vergelijking heen.

Laten we hopen dat het met Farage beter afloopt dan met Guevara, zodat hij na de revolutie nog lang kan genieten van zijn Europese pensioen. Helaas is Boris Johnson al eerder afgehaakt, anders had hij in deze vergelijking mooi de rol van de Britse Fidel Castro kunnen vervullen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1