facebook
Bleker wilde Britt

Bleker wilde Britt

DOOR: JEPPE DE JONG

Het bericht in de Telegraaf dat staatssecretaris Bleker (58) een relatie heeft met een jongere vrouw (26) komt in het Noorden niet als een verrassing. Medewerkers van RTV Noord (waar Bleker tot 2010 directeur was) weten te vertellen dat Bleker bekend stond om zijn voorkeur voor groene blaadjes.

“Iedereen wist dat Henk destijds rommelde met Margo van de receptie, daarnaast gingen er ook wel geruchten over een affaire met een stagaire die ook na een maand alweer vertrokken was.” zegt Milou de Jong, werkzaam als portier bij RTV Noord in Groningen.

Ook in zijn woonplaats Wollinghuizen heeft Bleker een zekere reputatie als het op jonge vrouwen aankomt. Een anonieme bezoeker van Café d’Amer “Voordat Henk naar Den Haag vertrok liet hij hier elk weekend zijn charmes los op het vrouwelijk barpersoneel. Ook heeft Henk geruime tijd een verhouding gehad met Inge van de Spar, die was toen nog niet eens 20 volgens mij.” Wat de cafébezoekers nu vooral verbaast is dat zijn laatste verovering een journalist is. Bleker heeft volgens de stamgasten een hekel aan vrouwen met een goede opleiding. “Het gaat om rondingen, niet om meningen.” zou een typische uitspraak van Bleker zijn.

Pikant is dat de staatssecretaris een oogje had op Britt Dekker (de winnares van Echte Meisjes in de Jungle). “We hebben zelfs nog de Playboy voor Henk gekocht” herinnert een bezoeker zich “maar die had hij al.”. Dit najaar zat Bleker samen met Britt in De Wereld Draait Door, en volgens zijn dorpsgenoten zou Henk “dat biggetje wel even wassen”. Later wilde Bleker het niet meer over Britt Dekker hebben. Mark Verlinde, eindredacteur van DWDD herinnert zich de uitzending nog goed. Buiten beeld schoof de staatssecretaris Britt een dichtgevouwen briefje toe.”Of ze een keertje met hem naar een voetbalwedstrijd wilde.”.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1