facebook
Vergeten personeelsuitje PVV nekt gedoogcoalitie

Vergeten personeelsuitje PVV nekt gedoogcoalitie

DOOR: JEPPE DE JONG

DEN HAAG – Verschillende bronnen in Den Haag bevestigen dat het mislukken van de Catshuisbesprekingen vooral te danken is aan de verslechterde verhoudingen binnen de PVV fractie. In het bijzonder Fleur Agema zou Wilders verwijten dat hij de fractie en medewerkers verwaarloosde en ‘nooit meer iets leuks samen wilde doen’. Voor Agema (en een aantal niet nader genoemde fractieleden) reden om het in het Catshuis besproken bezuiningspakket te blokkeren.

De fractie zou vinden dat zij Wilders nooit meer op een informele wijze spreekt en alleen maar in korte zakelijke vergaderingen van hem hoort. De druppel was uiteindelijk een fractie-uitje dat al sinds de zomer van 2011 uitgesteld wordt. In een fractievergadering in juni 2011 besloot de fractie na een lange bijeenkomst dat ze een dagje naar Bobbejaanland in België zouden gaan. Dit uitje -met aanhang- had al in augustus plaats moeten vinden maar ging niet door. Wilders zou dit voorjaar hebben toegezegd dat de grote dag na de Catshuisbesprekingen plaats zou vinden. De druppel voor Agema en haar medestanders zou zijn geweest dat Wilders het nu toch nog een keer wil uitstellen, tot na de promotietoer voor zijn nieuwe boek in de VS. Dit was voor Agema en de haren reden om niet akkoord te gaan met het bezuinigingspakket uit het Catshuis. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat de PVV haar steun aan het minderheidskabinet intrekt.

Geert Wilders en Fleur Agema wilden niet reageren op de geruchten. Desgevraagd wil oud-PVV-fractielid Hero Brinkman er wel iets over kwijt. “Voor Fleur is de sfeer in de fractie vanaf het begin heel belangrijk geweest,” bevestigt hij, “iedereen verheugde zich erg op het dagje Bobbejaanland.” Al eerder is Brinkman opgevallen dat Geert Wilders soms te licht denkt over de interne verhoudingen binnen de fractie. “Ik zal nooit het gezicht van Richard de Mos vergeten toen hij met Sinterklaas geen surprise kreeg omdat Geert dit als enige was vergeten.”.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1