facebook
Thierry Baudet lult veel, maar zegt weinig

Thierry Baudet lult veel, maar zegt weinig

Niemand zal ontkennen dat Thierry Baudet de rijzende ster is op rechts. Maar als je kijkt naar wat hij nu echt beweert is het nogal leeg. Zijn stokpaardjes oikofobie, massa-immigratie,  cultureel marxisme en het  partijkartel klinken mooi maar betekenen niets.

Onlangs nog beweerde rechtsgeleerde Afshin Elian dat Thierry Baudet te veel op vorm en te weinig op inhoud aangepakt wordt. Ten eerste onderbouwt Elian dat niet en wuift hij de flirts van Baudet met sexisme en racisme nogal makkelijk weg. Ten tweede ben ik best bereid Baudet op de inhoud te benaderen, en zeker niet als eerste. Aan de hand van de stokpaardjes van Baudet bij deze:

Oikofobie

Met de sociaal-wetenschappenlijke theorie van oikofobie vestigde Thierry Baudet zijn naam.  Oorspronkelijk komt de term oikofobie uit de psychologie. Het betekent de angst voor het eigen huis, of de eigen omgeving. Zelfs in de psychologie is deze aandoening nauwelijks bewezen. In 2004 schreef de Britse conservatief Roger Scruton  het boek Engeland and the need for nations en gaf hij een culturele betekenis aan deze term waarvoor hij geen enkele wetenschappelijke onderbouwing gaf. In 2013 schreef Thierry Baudet dit idee ongeveer over in zijn boekje Oikofobie en de angst voor het eigen en verklaarde hij zichzelf kort daarna de tot belangrijkste intellectueel van Nederland. Oikofobie is dus een term die wetenschappelijkachtig klinkt maar geen enkele wetenschappenlijke basis kent. De mentor van Baudet Paul Cliteur muntte in 2017 de term ‘occidentenfobie’, deze term suggereert hetzelfde maar is vermoedelijk bedacht om de site occidentofobie.nl in het leven te roepen. Dit omdat oikofobie.nl al geregistreerd was en zo kan FvD met terugwerkende kracht toch nog een een sociaal-wetenschappenlijk sausje over deze pseudowetenschappenlijke theorie gieten.

Massa-immigratie

Ok, deze term wordt niet alleen door Baudet en het Forum voor Democratie gebezigd maar is ook populair in PVV-kringen. Het suggereert nogal wat, een tsunami van islamisering enzo. Maar het klopt alleen niet. Nederland wordt in langzaam tempo ‘islamistischer’ als je het demografisch bekijkt. Ontkerking onder moslims, dalende geboortecijfers en emigratie worden voor het gemak vergeten. In dit artikel wordt die zogenaamde islamisering door massa-immigratie uitstekend weerlegd. Ook over gezinshereniging praat Baudet onzin blijkt uit de cijfers en recent beleid.

Cultureel-Marxisme

Cultureel-Marxisme is ook zo’n term die Baudet graag bezigt. Hij bedoelt hiermee dat de zogenaamde elite haar invloed in allerlei cultureel uitingen probeert af te dwingen. In musea, muziek, kunst en media zou geen ruimte zijn voor een ander geluid dan dat van de regerende elite. Dit valt wat betreft de kunsten moeilijk te weerleggen dan wel aan te tonen, alhoewel je je kunt afvragen of Baudet wel eens rap luistert. Wat betreft die verfoeide zogenaamde mainstream-media betreft is het sowieso onzin. Wonderkind Baudet krijgt meer dan, misschien wel te veel, aandacht met zijn zogenaamd eloquente stokpaardjes.

Het Partijkartel

Als het gaat om het Partijkartel ben ik bereid Baudet krediet te geven voor zijn kritiek. Het is waar dat gevestigde partijen misschien wel oververtegenwoordigd zijn in bestuurlijke functies. Anderzijds is dat ook te verklaren. Wanneer je als (semi-)publieke instelling een bestuurder zoekt is het niet onlogisch iemand met ervaring en een netwerk te zoeken. Met de term ‘kartel’ suggereert Baudet een bijna criminele samenwerking die hij niet kan bewijzen. Mooi voorbeeld is de benoeming van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem. Een burgemeester solliciteert gewoon, en hoewel in veel gemeenten lokale partijen aan de macht zijn wordt vaak gekozen voor een landelijk bekend kopstuk. Vanwege diens ervaring en netwerk, niet meer dan logisch. Baudet begrijpt dat kennelijk niet.

Elite

Zoals elke nieuwkomer in de politiek geeft Baudet graag af op ‘de elite’. Thierry is naar eigen zeggen de belangrijkste intellectueel van Nederland, komt uit de Leidse academische wereld en spreekt graag matig Latijn. Hoe elitair wil je het hebben?

Het trucje van Baudet lijkt doorzichtig want zoals hij zelf zegt: ‘Mijn meningen zijn feiten’. Met moeilijke woorden, ook al betekenen ze blijkbaar weinig kom je een eind. Wanneer gaan de lemmingen zien dat de keizer geen kleren aanheeft?

@Woutel

Share

2 thoughts on “Thierry Baudet lult veel, maar zegt weinig

  1. Dat is politici eigen,Rutte daar in tegen zegt veel ,maar als hij alleen al fluit liegt hij nog,pak hem ook aan of schaad dat je persoonlijk belangen

  2. Rutte doet zelfs veel [ofniet],hij belooft €1000.,geeft niets 0,6%loonverhoging aan de arbeider ,1,8% aan de rijkere[discriminatie en niet democratisch],leent[steelt] miljarden uit de pensioenpotVVDis er op uit om de arbeider
    weer gewoon totaal tot slaaf te maken ,[middeleeuwen],hij heeft zich dus bewezen ,laat FVD nu maar een keer,lukt het niet zannik dan,weg EU en het hele misdadige koningshuis ook maar gelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1