facebook
Rednecks, racisten en realitysterren

Rednecks, racisten en realitysterren

Het establishment van de Republikeinse Partij laat presidentskandidaat Donald Trump keihard vallen tijdens het partijcongres in Cleveland. Niemand van de gevestigde orde is op komen dagen om Trump te steunen. Wat rest is een politieke freakshow.

Normaal gesproken verenigt de partij zich na een stevige strijd om de nominatie en worden de rangen gesloten op weg naar de verkiezingen. Zo niet dit jaar. Gevestigde Republikeinse namen voelen er niets voor om Trump op het schild te hijsen en blijven massaal thuis.

Voormalig presidenten Bush zijn beiden afwezig, misschien begrijpelijk gezien de kritiek van Trump en de aframmeling van Jeb, maar volstrekt ongebruikelijk. Ook voormalig presidentskandidaat Mitt Romney en diens voorganger John McCain zijn afwezig. De meeste tegenstanders van Trump tijdens de voorverkiezingen zijn thuisgebleven en opvallend genoeg heeft zelfs Sarah Palin niet de moeite genomen te verschijnen.

Bekende Republikeinen die wel aanwezig zijn en spreken zijn populair in FOX-kringen maar verder omstreden; Newt Gingrich, Rudy Guiliani en Steve King (een bekende van Wilders). Drie extreemconservatie blanke heren op leeftijd die in de loop der jaren vaak van racisme beticht zijn.


Het is gebruikelijk dat beroemdheden te gast zijn op de conventies om hun kandidaat te ondersteunen. Ook die laten het bij de Republikeinen massaal afweten. Één van de sprekers gisteren was realityster Willie Robertson uit Duck Dynastie. De ander was Scott Baio die je je misschien nog herinnert uit Happy Days.

Gelukkig heeft Trump het programma kunnen vullen met zijn familie. Als eerste sprak echtgenoot Melania, maar die bleek een groot deel van haar speech gejat te hebben van Michelle Obama.

Je kunt gerust zeggen dat Trump een ruïne heeft gemaakt van the Grand Old Party. Ook vele traditionele sponsors zijn afgehaakt. De afwezige gevestigde orde hoopt stilletjes dat Hillary in november de verkiezingen wint, en dat is nogal wat voor een Rublikein. Dan kijken ze daarna wel wat er van hun partij over is…

Share

2 thoughts on “Rednecks, racisten en realitysterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1