facebook
Jan Dijkgraaf is het vervelendste mannetje van Nederland en lijkt alleen maar qua uiterlijk op een naakte molrat.

Jan Dijkgraaf is het vervelendste mannetje van Nederland en lijkt alleen maar qua uiterlijk op een naakte molrat.

Jan Dijkgraaf is een vervelend mannetje dat zich snel ergert aan mensen die een beetje redelijk proberen te zijn. Als hij zich heel erg ergert gaat-ie gemene briefjes schrijven. En hij lijkt een beetje op een naakte molrat, maar dat mag je niet zeggen.

De naakte molrat is een bijzonder zoogdier. Naakte molratten leven in een kolonie, op een manier zoals je bijvoorbeeld bij bijen en mieren ziet. De naakte molrat heeft veel eigenschappen van een koudbloedig dier, als het ze heel koud hebben doen ze daarom aan groepsknuffelen. De naakte molrat is een bijzonder sociaal zoogdier.

Ondanks de uiterlijke overeenkomsten is het dus niet aardig de naakte molrat te vergelijken met Jan Dijkgraaf. Die is namelijk helemaal niet knuffelbaar. Laat staan sociaal, Jan schrijft boze briefjes. Hij voedt zich met de reacties van mensen die houden van die saaie en voorspelbare briefjes. Wat dat betreft is Jan ook best een bijzonder zoogdier.

Was Jan altijd een nare man? Ik weet het niet, maar al wel een poosje. Hij was hoofdredacteur van HP/De Tijd, dat was vroeger een respectabel blad. Toen kwam Jan en gingen ze in vuilnisbakken van politici snuffelen en sindsdien leest niemand meer dat blad.

Ook had Jan ooit een radioprogramma met een andere Jan die ook bijzonder is. Maar het was midden in de nacht dus toen kregen de echte Jannen ruzie en werden ze allebei lijsttrekker van twee politieke partijen die iedereen vergeten is.

De partij van Jan Dijkgraaf werd bedacht door een haatblog en die wilde zó graag doen alsof ze geen mening hadden dat Jan dan hun stemkastje zou worden. Dat vond iedereen raar dus niemand stemde op Jan.

Was dat het einde van Jan als bekende echte Jan? Bijna. Oh ja sorry, toch wel, maar hij was ook nog de baas van de Nederlandse Gele Hesjes haha. Samen met Ebru Umar, ook een bijzonder dier.

En hij was de ghostwriter van de autobio van de bekende filosoof Martien Meiland. Die werd toevallig geboren in mijn woonplaats en daarom ligt dat standaardwerk hier in de etalage om plunderaars af te schrikken.

Maar goed. Jan schrijft nu dus voorspelbare stukjes. Hij wil de vleesgeworden stem van de onderbuik zijn (😖). Alles wat gekke populisten en boeroepers denken schrijft hij snel op met heel veel spitsvondige scheldwoorden. Alsof hij auditie doet om de invaller van Youp van ‘t Hek anno 2025 te worden. Maar dan minder relevant. Gek hè, die Jan?

Woutel

Briefjes van Jan kun je gratis lezen. Dit opstel over Jan ook. Wil je doneren dan kan dat hier:

Mijn gekozen donatie € -

Fotocredit: Door Chomez – Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6790273

Share

One thought on “Jan Dijkgraaf is het vervelendste mannetje van Nederland en lijkt alleen maar qua uiterlijk op een naakte molrat.

  1. Gaaaappppp……. lastig he? Grappig zijn…. typisch een wannabee linkse antifa-trol. Hier schat, een glas warme melk met 2 oxazepammetjes. Niet vergeten tandjes te poetsen en een schone onderboek aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1