facebook
Ik heb ook niet gevraagd om dit gave land

Ik heb ook niet gevraagd om dit gave land

Wij hebben er ook niet om gevraagd. We mogen dan wel wonen in een parlementaire democratie, en naar men zegt krijgt elk volk de leiders dat het verdient, maar dat betekent toch niet dat we hebben gevraagd om deze treinramp? Van een shitshow krijg je vieze vlekken.

De meeste Nederlanders zitten helemaal niet te wachten op Geert, Thierry, Wybren en Joost enzo. Al was het alleen maar omdat ze een beetje enge ideeën hebben. Heel veel Nederlanders zitten zelfs niet te wachten op Caroline van der Plas, Sylvana Simons en Pieter Omtzigt. Die zijn wel goed in vragen, maar die hebben ook geen antwoorden. Bestaat Volt eigenlijk nog?

In andere landen heeft ook niemand gevraagd om Stef Blok, maar daar hebben ze Rusland wel een beetje aangepakt, zelfs in België. De toeslagenouders zijn al bijna zo lang verdacht dat hun gestolen kinderen ze straks niet meer zullen herkennen. Is dat ook weer opgelost. Wist je dat daar een kabinet over gevallen is?

Weet iemand nog hoe we de coronapandemie hebben aangepakt? Volgens mij vinden zelfs de meest brave Nederlanders dat een beetje ingewikkeld. Het was niet zo consequent, maar dat kan Sywert van Lienden niet schelen. Hugo de Jonge is geloof ik z’n wachtwoord kwijt en Pieter Omtzigt wil er niets meer mee te maken hebben.

Wij hebben er ook niet om gevraagd. Ik had liever nooit gehoord van Farmers Defence Force en Willem Engel. Ik word nogal moe van Farmers Defence Force en Willem Engel. Willem Engel en Farmers Defence Force hadden gewoon ongehoord nieuws moeten blijven. Maar je oogst wat je zaait. Je kan het ze eigenlijk niet kwalijk nemen.

Tata Steel strooit gif, we kunnen geen huizen bouwen omdat de natuur kapot is en het klimaatprobleem groeit ons boven het hoofd. Poetin en zijn Nederlandse fanboys lachen zich kapot, lekker veel vluchtelingen. Binnenkort is helemaal niets meer haalbaar en betaalbaar. Wie was Mark Rutte ook alweer? Zat die niet ooit bij The Voice?

Groningen, Afghanistan en Zeewolde. Misschien kan Mark Rutte een groen t-shirt aantrekken? Daar hebben we ook niet om gevraagd, maar misschien helpt het. Al was het maar voor de sfeer, maar dan moet hij wel die domme grijns afschaffen.

Een echte treinramp zit er in Nederland waarschijnlijk niet in. Maar als het aan Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen ligt rijden ze straks wel weer op tijd. Dat zou Joost Eerdmans nooit zeggen, maar hij ziet het natuurlijk wel zitten.

We hebben onszelf een beetje overschat. Gelukkig hebben we een koningshuis en Amelisweerd. En we schijnen een nieuwe bestuurscultuur te krijgen met nieuw elan. Fijn voor de Belastingdienst en de KLM. Met een nieuwe bestuurscultuur en nieuw elan kunnen ze nog jaren mee. Vraag maar aan Ronald de Boer.

De meeste Nederlanders zitten niet te wachten op Thierry, Geert, Wybren, Joost, Caroline en de volgende wolf. Maar voorlopig houden we ze gewoon. Daar zorgen Mark, Sigrid, Wopke en Gert-Jan wel voor. En anders bellen ze Stef Blok. Ik heb er ook niet om gevraagd hoor. Gaaf land.

Wouter Louwerens

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -

Fotocredit: Public Domain. Het treinongeval in Montparnasse in 1895

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1