facebook
Fred Teeven is ongeschikt voor de Raad van State

Fred Teeven is ongeschikt voor de Raad van State

De Raad van State is het belangrijkste adviesorgaan van de Nederlandse regering en de hoogste bestuursrechter van ons land. Toen Fred Teeven werd voorgedragen als kandidaat voor het lidmaatschap leidde dit al tot gefronste wenkbrauwen. Nu heeft Teeven er nog een schepje bovenop gedaan om zijn ongeschiktheid te bewijzen.

De kandidatuur van Teeven voor de Raad van State was meteen omstreden. De afgetreden bewindsman die vooral onthouden zal worden om de Teevendeal en verdwenen bonnetjes was niet de meest voor de hand liggende kandidaat. Uit de voordracht van Teeven bleek het kabinet zich weinig aan te trekken van de maatschappelijke weerstand, hiermee het vertrouwen in de politiek ernstig beschadigend.

In een interview met De Groene Amsterdammer bekent Teeven op onheuse gronden te hebben bezuinigd op de advocatuur. Omdat coalitiepartner PvdA niet bereid was minimumstraffen in te voeren besloot Teeven de advocatuur aan te pakken: ‘Toen heb ik me toegelegd op bezuinigingen op de advocatuur. Het is een andere manier om hetzelfde effect te bereiken.’

Vanuit de advocatuur is geschokt gereageerd en wordt geëist dat de de bezuinigingen worden teruggedraaid en nieuwe bezuinigingen van tafel gaan.

Met deze aanpak heeft Teeven de advocatuur geschoffeerd en de belangen van verdachten uit het oog verloren.  Terwijl Teeven stelt dat hij criminelen harder wil aanpakken bevorderde hij zo klassenjustitie. De Raad van State speelt een belangrijke rol in het bewaken van de rechtsstaat. Teeven neemt het soms niet zo nauw met die rechtsstaat, en is alleen daarom al een ongeschikte kandidaat.

Teeven heeft inmiddels aan de NOS laten weten een aanklacht tegen auteur Henri Beunders voor te bereiden. Hij zegt de citaten niet goedgekeurd te hebben en zelfs nooit ontvangen te hebben. Opmerkelijk genoeg heeft Teeven in een reactie aan Elsevier gemeld dat er niets van het stuk klopt én dat hij zelfs niet eens een interview aan de Groene Amsterdammer gegeven heeft. Niet voor het eerst spreekt Fred Teeven zichzelf tegen.

@Woutel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1