facebook
De Dagelijkse Standaard: de leugenfabriek van rechts

De Dagelijkse Standaard: de leugenfabriek van rechts

Populistisch blog De Dagelijkse Standaard werd deze week door NRC het Nederlandse Breitbart genoemd. Een etiket dat de makers ongetwijfeld als eervol zien. De site staat bol van de leugens en functioneert als propagandamachine voor de PVV, VNL en Forum voor Democratie.

Het lastige van sites als De Dagelijkse Standaard is natuurlijk dat de leugens gemixt worden met echt qnieuws. Weliswaar sterk gekleurd, maar er is echt nieuws te vinden op DDS. Motherboard wijdde al eerder een goed artikel aan DDS en ook hoax-wijzer heeft de site op de zwarte lijst staan. Verder doet een beetje gezond verstand natuurlijk ook wonderen.

Wat opvalt aan het artikel in NRC is dat er niet doorgevraagd wordt over het feit dat DDS met regelmaat leugens (Oud-Hollands voor fake news) verspreid. Vorige week werd hoofdredacteur Michael van der Galiën ook al geïnterviewd in de Volkskrant. Ook in dit stuk wordt niet doorgevraagd naar de leugens waar de site bol van staat. Je kunt je sowieso afvragen of zoveel aandacht in de echte pers niet teveel eer is, maar beide kranten misten hier in elk geval een schot voor open doel.

Als DDS daadwerkelijk alleen maar ongenuanceerd en politiek incorrect zou zijn zou dat niet zo erg zijn, hoogstens smakeloos. Er zijn legio websites met een uitgesproken standpunt en een grove toon. Het bezwaar zit hem erin dat de site een groot bereik heeft en moedwillig leugens verspreidt. Nog kwalijker is dat dit blijkbaar in samenspraak met een aantal politieke partijen gaat. Dit betekent dat die partijen het geen bezwaar vinden om zich aan de leugens van DDS te verbinden.

Zoals Breitbart campagne voert voor Trump, zo steunt DDS de PVV, Forum voor Democratie en VoorNederland (VNL). De band is innig. Van der Galiën heeft regelmatig contact met de PVV en geeft graag tips aan aspirant-Kamerleden van Forum en VNL. – NRC Handelsblad

Dat fakenewssites als DDS het publieke debat vervuilen is ernstig. Dat politieke partijen hier bewust mee samenwerken is absurd en moet ze aangerekend worden. Ik beperk me voorlopig maar tot die verfoeide mainstream media.

@Woutel

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -

Share

5 thoughts on “De Dagelijkse Standaard: de leugenfabriek van rechts

 1. DDS een populistische site , dat klopt .
  Populisme , van : populair , populus , het volk ………..
  Populisten zijn er dus voor het VOLK.
  Denk daar maar eens even over na , linkswappie !

 2. Duimspijker, ga eens proberen om met je rechtse hand te eten en te schrijven.
  Het zelfbevredigen, moet je maar gewoon Links blijven doen.
  Links sloopt Nederland met leugens en bedrog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1