facebook
Complot: Trump als geheim wapen voor de Clintons

Complot: Trump als geheim wapen voor de Clintons

Amerikanen zijn dol op een goede complottheorie en de aanstaande verkiezingen zijn een goede voedingsbodem. Er zijn mensen die geloven dat Obama de verkiezingen wil afblazen en een islamitisch kalifaat wil stichten op het Noord-Amerikaanse continent. Een andere, meer geloofwaardige theorie luidt dat Donald Trump een geheim wapen van Hillary Clinton is.

Het idee is dat hij de Amerikaanse voorverkiezingen dusdanig ontregeld dat Hillary met gemak de verkiezingen wint. De Clintons en Trump kennen elkaar al decennia. Donald heeft meerdere campagnes financieel gesteund en Bill en Hillary bezochten zelfs zijn huwelijk. Als belangrijkste bewijs zou gelden dat Bill vorig jaar in een telefoongesprek Trump zou hebben overtuigd. De theorie werd voor het eerst naar buiten gebracht door een Republikeins congreslid uit Florida. Een staat waar ze ook met fantoomkandidaten te maken zouden hebben gehad.

Er rammelt wel het één en ander aan de theorie. Zo heeft Trump in het verleden niet alleen campagnes gesteund van de Clintons, maar ook van Republikeinen. Ook het argument dat Bill en Hillary zijn bruiloft bezochten overtuigt niet. Namelijk iedereen die wat voorstelt in de New Yorkse jetset was uitgenodigd. Voor de Republikeinen is het natuurlijk wel een troostende theorie. Het establishment van the Grand Old Party is inmiddels volledig in paniek door het succes van Trump. Er zijn al Republikeinse kopstukken die hebben aangegeven Hillary te steunen als Trump de nominatie wint.

Zou het dan toch waar zijn? Het is Trump in elk geval gelukt de voorverkiezingen te ontregelen. En hij lijkt er plezier in te hebben ook. Hebben Bill en Hillary een monster van Frankenstein gecreëerd? En als het tegenzit zal Hillary niet eens zelf de strijd met hem aangaan maar wordt Bernie Sanders de Democratische kandidaat. Het zal in elk geval bijzondere debatten opleveren.

Zie ook: Wordt Michael Bloomberg de volgende president van de VS?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1