facebook
Bolo do caco: Madeirees knoflookbrood

Bolo do caco: Madeirees knoflookbrood

Sind jaren bezoek ik regelmatig het Portugese bloemeneiland Madeira in de Atlantische Oceaan. Een van mijn favoriete Madeirese gerechten is bolo do caco, een brood van zoete aardappels belegd met knoflookboter.

Ingrediënten voor 4 personen

– 1 kilo bloem
– 4 zoete aardappelen
– 25g bakkersgist
– water
– zout

Voorbereiding

Kook de zoete aardappelen, laat ze afkoelen en pel ze.
Pureer de aardappelen met het bloem, de gist en een beetje water tot je een licht en luchtig deeg hebt.Laat het deegrijzen op een warme plaats, verdeel in 4 deegballen en laat nog eens 45 minuten rijzen. Maak vervolgens vier platte broden van de deegballen van zo`n 3cm dik.

Bereiden

Bak de broden aan beide zijden lichtbruin op een traditionele steen… of bij gebrek daaraan een hete koekepan. Deze broden kun je een aantal dagen bewaren. Snijd voor het serveren de broden in twee helften en besmeer met een kruidenboter met platte peterselie en veel knoflook. Doe de helften weer op elkaar en plaats in de oven tot de boter gesmolten is.

Serveren

Serveer het brood in gelijke stukken gesneden bij de borrel, als voorgerecht of als bijgerecht. Het wordt ook vaak als (lunch)gerecht gegeten, gevuld met een pepersteak, plakjes tomaat, komkommer en sla.

Bom apetite!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1