facebook
Matsoe Matsoe over Griekenland en de crisis

Matsoe Matsoe over Griekenland en de crisis

DOOR: JEPPE DE JONG

Nadat ik vanmiddag las dat Joey Spaan (Matsoe Matsoe) Oh Oh Cherso verlaat, heb ik telefonisch contact met hem op kunnen nemen. Hier wat fragmenten uit ons gesprek dat een onverwachte wending nam.

Je verlaat Oh Oh Cherso volgens de media omdat je liever met je eigen vrienden op vakantie gaat. Dat klinkt me vreemd in de oren, al die aandacht van fans en vrouwen moet toch geweldig zijn?

In het begin was dat supervet, maar het is oppervlakkig, de mensen zien je alleen als dronken Hagenees en denken dat je verder niets snapt. In Griekenland is nu een hoop gezeik bezig en ik wil niet in de kroeg te horen krijgen dat dat mijn schuld is. Is het natuurlijk ook niet maar Chersonissos heeft er natuurlijk ook geen hol aan dat wij daar voor de TV lopen te zuipen.

Dat begrijp ik niet, het is toch mooi voor dat eiland dat jullie programma voor gratis promotie zorgt?

Nee joh, zou jij ergens heen gaan waar je van die leipe dronken Hago’s tegen kunt komen? Er gaat geen Hollander meer naar Griekenland sinds de eerste serie, en dat snap ik nog ook. En wat is er van gekomen? Crisis! Die Grieken zijn als een malle gaan lenen, want toerisme is daar één van de belangrijkste economieën. Al dat lenen is misschien niet zo snugger van ze, maar het is ook lullig dat dat door ons komt.

Je denkt toch niet serieus dat de crisis in Griekenland de schuld is van Oh Oh Cherso?

Echt wel. Ik ben in een hoop disco’s en kroegen aan het schnabbelen geweest dit jaar. Ze zeggen allemaal dat ze het mooi vinden om naar ons te kijken maar zelf lekker naar Salou gaan. Want daar lopen wij niet rond.

Ok. Maar denk je dat het helpt dat jij niet meedoet aan de nieuwe serie?

Dat zal niet. Maar dan is het in elk geval ook niet meer mijn schuld. Beterrr!

Hoe denk je dat ze de problemen in Griekenland het best kunnen oplossen?

Als Balkenende ze nog een tijdje matst en als die Grieken wat harder gaan werken komt dat ook wel weer goed. En dan kunnen we straks gewoon weer op vakantie naar die kant. Zonder tv natuurlijk (lacht).

Bedankt dat je even wilde reageren, waar ga je deze zomer eigenlijk heen op vakantie?

Gewoon met m’n maten naar Terschelling. Ik moet natuurlijk wel effe van de Nederlandse chickies profiteren nu ik BN-er ben!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1