facebook
Regel een gratis rolstoelbusje via de PVV

Regel een gratis rolstoelbusje via de PVV

Het Brabantse Statenlid Maikel Boon maakte zich op Twitter boos over asieleisers die altijd maar alles gratis krijgen. Dit naar aanleiding van een nieuwsitem over een gehandicapte jongen die via crowdfunding een rolstoelbus gefinancierd heeft. Volgens Maikel heeft dat met statushouders te maken. Doe mee en bestel een busje bij Maikel van de PVV!

Het artikel in kwestie ging over het tragische verhaal van een 13-jarige jongen uit Goes wiens bewegingsvrijheid door zijn handicap ernstig beperkt wordt. Zijn moeder heeft via een crowdfundingactie genoeg geld bij elkaar gekregen om een rolstoelbusje aan te schaffen.

Als je het verhaal leest komt dat aan. Het doet je afvragen of er geen publieke middelen beschikbaar zijn om de mobiliteit van Thomas uit Goes te verbeteren. Aan de andere kant is het ook een verhaal over sociale betrokkenheid. Uiteindelijk heeft zijn moeder via crowdfunding genoeg kapitaal verworven om een rolstoelbusje aan te schaffen.


Een ingewikkelde kwestie. Het Brabantse Statenlid Maikel Boon vond er ook wat van. Binnen honderdveertig tekens weet de man zichzelf te profileren ten koste van gehandicapten en asielzoekers. Dan ben je dus gewoon een lul.

Ik heb er even over nagedacht. Waarom denkt Maikel Boon dat statushouders zomaar gratis een rolstoelbusje zouden krijgen? En hoe werkt dat dan? Je kunt er natuurlijk over speculeren maar we kunnen het ook gewoon aan Maikel Boon vragen. Ik neem aan dat een volksvertegenwoordiger daar gewoon keurig antwoord op geeft. Via het contactformulier van de PVV in Noord-Brabant stelde ik hem de volgende vraag:

Hoi Maikel,

Op Twitter suggereerde je dat statushouders (of asieleisers zoals jij ze noemt) gratis een rolstoelbusje kunnen krijgen. Kun je me misschien een voorbeeld geven van hoe die lui zo’n gratis busje krijgen? Dan probeer ik het ook. Het lijkt me namelijk wel wat zo’n busje. Ik ben zelf niet gehandicapt maar het is natuurlijk wel handig om met zo’n kekke afstandsbediening je kratje pils in te laden. Vertel jij me even hoe ik dat voor elkaar krijg?

Dankjewel!

Ben je ook zo benieuwd naar het antwoord? Hier vind je het contactformulier om ook zo iets aan Maikel te vragen. Ik stel voor dat we dat massaal doen. Je mag mijn vraag copy-pasten maar als je zelf een originele vraag hebt is dat natuurlijk nog beter. Ik zou het leuk vinden als je die hieronder in de comments gooit. Als je antwoord krijgt ook. Wat mij betreft leidt zijn antwoord of antwoorden tot een nieuw stukje alhier. Ik ben benieuwd wat Maikel te zeggen heeft!

@Woutel

P.s.: deel dit stukje ook even via je social media, hoe meer vragen aan Maikel Boon, Statenlid voor de PVV in Noord-Brabant hoe beter toch?

Share

2 thoughts on “Regel een gratis rolstoelbusje via de PVV

 1. Geachte Heer Boon,

  Ik heb begrepen via uw tweet dat gehandicapten vluchtelingen en asielzoekers gratis een rolstoelbus krijgen en Nederlandse gehandicapten daarvoor niet in aanmerking komen.

  Kunt u mij een voorbeeld geven waarbij een gehandicapten asielzoeker of vluchteling een gratis rolstoelbus heeft gekregen van de overheid.

  Ik ga er namelijk van uit uw uitlating ergens op gebaseerd is en niet alleen is gedaan om bepaalde groepen mensen in Nederland in kwaad daglicht te plaatsen.

  https://www.pvvnoordbrabant.nl/index.php/statenleden/maikel-boon/mail-maikel-boon

 2. Hoi Maikel!
  Ik ben een Boon als ik jou snap.
  Waar staan die rolstoelbusjes klaar voor de “asieleisers” (=statushouders, geaccepteerd door de IND)?
  Boontje komt om zijn Loontje!
  Waarom stemde de PVV steeds weer voor versobering van de Zorg?
  Brabanders vinden het niet leuk om bedot te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1