facebook
Maakt Max Verstappen van een nadeel een voordeel in Monaco?

Maakt Max Verstappen van een nadeel een voordeel in Monaco?

Na de overwinningsroes van Barcelona was de crash van Verstappen tijdens de kwalificatie in Monaco een deceptie voor de fans. Omdat het chassis van zijn Red Bull vervangen moet worden start Max vandaag uit de pits. En dat kan voordelen hebben.

de strenge regels van de F1 dicteren dat de auto niet meer aangepast mag worden tussen kwalificatie en start. Maar die regel vervalt als je vanuit de pits start.

Red Bull kan er dus op gokken de RB12 van Max af te stellen voor een natte race. Er wordt namelijk een goede kans op regen voorspeld. Hiermee zou hij een groot voordeel hebben op de rest van het veld.

Sinds Max Verstappen in de F1 rijdt heeft hij nog geen enkele regenrace gehad, maar hij heeft in zijn korte F3 carrière bewezen uitstekend uit de voeten te kunnen op een natte baan. Zijn prestatie op een natte Norisring was zelfs reden voor dr. Helmut Marko om Max zo snel mogelijk vast te leggen.

Het is dus een gok, maar eentje die goed uit zou kunnen pakken. Dus niet vergeten om allemaal even een regendansje te doen bij de start van de race vanmiddag!

@Woutel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1